Col·lectiu Leland Palmer
Activitat

The Museum is Closed

Col·lectiu Leland Palmer
en curs
Col·lectiu Leland Palmer

Un dimarts cada mes, quan el museu és tancat, s’obre el taller del MACBA per escoltar artistes, col·lectius i comissaris, amb la intenció de conèixer els seus projectes en curs, dialogar i crear complicitats i retorns entre els assistents. Cada sessió està liderada per un projecte i convidats diferents, un funcionament que es fa ressò dels processos de treball comuns en les pràctiques artístiques de col·lectius independents.

A l’abril comptem amb el Col·lectiu Leland Palmer, que aprofitant que el museu és tancat, enfocarà la seva participació cap al concepte d’invisibilitat des de diverses perspectives.
El treball del Col·lectiu Leland Palmer sorgeix a partir de les inquietuds compartides entorn de l’art contemporani i les pràctiques culturals. Per ells, la curadoria constitueix un dels punts d’intersecció –entesa com a coexistència diluïda, simbiòtica i, per tant, necessària– entre teoria i praxi. Aquesta coexistència és una de les condicions de possibilitat perquè es produeixi el fet artístic, i és un lloc per a la dilució dels límits entre teòric-artista-curador.

Leland Palmer concep la pràctica curatorial com un procés d’investigació i aposta pel codesenvolupament i la construcció d’espais participatius a partir de la interacció, l’intercanvi d’eines crítiques i de micronarratives que ajudin a generar un discurs crític col·lectiu. Aquesta possibilitat situa el col·lectiu davant la dificultat d’una recerca de «nous» criteris pel que fa a l’art contemporani. Una tasca transversal que ens correspon a tots i que pot ajudar, entre moltes altres qüestions, a desemmascarar el règim del que és políticament correcte i a la reordenació política del territori en el context cultural.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
26 d’abril 2016
títol
The Museum is Closed
participant
Alicia Escobio és comissària de programes públics al MACBA. Com a treballadora cultural s’ha centrat en l’àmbit artístic contemporani i, en particular, en els programes públics. Durant l’última dècada ha treballat en aquesta àmbit en institucions com el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i sobretot al MACBA, en projectes que transiten des de la mediació i coordinació de grups d’investigació fins al comissariat. S’ha format en filosofia, amb especialització en estètica i teoria de l’art contemporani, cosa que ha sostingut discursivament les seves investigacions tant fora com dins de la institució. Com a comissària independent ha desenvolupat gran part de la seva pràctica com a membre de diversos col·lectius i ha participat en el desenvolupament de projectes expositius, discursius i editorials. Ha estat membre de Leland Palmer, al costat de Laura Benítez i Lola Lasurt, fins al 2016 i actualment forma part del col·lectiu internacional continent, així com de Vista Oral, juntament amb Maite Muñoz, amb qui ha dirigit i gestionat a Los Angeles l’espai 56 x 45 x 25, per on han passat artistes com Fermín Jiménez Landa, Antoni Hervàs, Hailey Loman, Enric Farrés Duran, Marria Pratts i Christopher Richmond.
llegir-ne més
The Museum is Closed
1 artistes
programa
0 activitats