The Museum is Closed. Nuria Gómez Gabriel
Activitat

The Museum is Closed

Núria Gómez Gabriel i Marian Garrido
en curs
The Museum is Closed. Nuria Gómez Gabriel

The Museum is Closed és un espai de mediació entre agents a partir de l’escolta de propostes amb la voluntat de generar reflexió i diàleg entorn de la pràctica artística.

Núria Gómez Gabriel presenta Kino, un projecte d’investigació sobre economies de la imatge i la seva distribució, amb una conversa amb Marian Garrido per dialogar sobre el seu treball Sample, remix i mashup: pràctiques liminals de la cultura mutant.

La xerrada pretén traçar una genealogia de pràctiques que han operat al marge de la institució art malgrat el seu reconeixement com a pràctiques de culte. Marian Garrido presentarà diversos casos que no encaixen en una disciplina determinada degut a la hibridació de les seves propostes. Conversaran sobre la relació entre el llenguatge musical i les tècniques desenvolupades a partir de finals dels anys setanta amb les noves maneres de pensar l’apropiacionisme i els espais que resisteixen a ser catalogats. Per exemple, a través d’una sèrie de grups propers a la música que utilitzen el collage-sample sonor i que creen accions artístiques o de caràcter audiovisual, i de com creen noves maneres de procedir davant de les lleis del copyright actuals. Una altra de les qüestions que es tractarà és la connexió gairebé inusitada que hi ha entre ells i certes figures clau de la història de la cultura soterrada com poden ser W. S. Burroughs i Robert Anton Wilson, escriptor vinculat amb la psicodèlia.

Segueix les sessions anteriors al blog http://themuseumisclosed.tumblr.com/

Núria Gómez Gabriel és artista-investigadora i la seva pràctica inclou la programació, la crítica i la docència. Forma part del microcol·lectiu editorial Cine Quieto i desenvolupa la seva activitat com a gestora cultural a la sala KINO. Els seus treballs s’han mostrat en contextos com el Festival LOOP (2016), Do it with Others (Madrid, 2016), ArtBo (Bogotà, 2015), Arts Libris (Barcelona, 2015) o Autoedit (Pamplona, 2014). Actualment col·labora amb la Fundació Joan Miró com a programadora audiovisual en el marc de l’exposició DIY (Barcelona, 2016).

La seva investigació acadèmica i artística es posiciona entorn del cinema incorporat com aquell que es defineix a priori per ser transfronterer, és a dir, que no ocupa un territori fix, sinó que es constitueix en les característiques pròpies de la globalització, la migració i la mobilitat.

Marian Garrido ha dirigit i impartit diversos seminaris i lectures entre ells “Postanarquisme; Nomadismes i interzonas” durant dos anys al programa Cortocircuitos Extensión Universitaria Complutense, “En las ruinas del futuro; el fantasma de la máquina” desenvolupat en RAMPA, “Art i mutacions en la cultura de consum actual “a Medialab Prado o” Stop making sense “a la Casa Encendida. Ha estat coordinadora de REDES i ha col·laborat amb el departament de programació cultural del Reina Sofia. Ha estat guanyadora del premi Generació 2017 de La Casa Encendida

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
27 de setembre 2016
títol
The Museum is Closed
dates
27 de setembre 2016
títol
The Museum is Closed
programa
0 activitats