ideadestroyingmuros
Activitat

Taller: entre les terres: metodologia i autoetnografia del teixir nusos. ideadestroyingmuros

Autogestió porca
en curs
ideadestroyingmuros

en aquest taller farem, juntament amb els participants, una instal·lació tèxtil reciclant peces de roba de dones: un mar que toca tots els països PIGS, els països àrabs del mediterrani i turquia.
en aquesta ocasió, proposem el mar com un element comú que crea possibilitat d’aliances sense valoritzar la simbologia porcina, pròpia de la islamofòbia actual.
atès que els països PIGS, llevat de grècia, s’han fundat en la colonització, proposem la presa de responsabilitat històrica com a eina capaç de desplaçar el sistema de gènere occidental.
el mar és un lloc travessat per històries neocolonials i d’esclavitud que volem transformar a través d’un procés, tant material com narratiu, consistent a desfer. conscients que portugal està obert a l’atlàntic, durant el taller es posaran en joc responsabilitats que no es circumscriuen al mediterrani i es donarà espai a la posada en comú de les genealogies de cada participant.
a partir de retalls i drapets, teixirem nusos amb la tècnica del macramé, tècnica aparentment ingènua que inclou en ella mateixa relacions de dominació en moviment durant segles.
el mar pren la forma d’una xarxa que contemporàniament uneix i separa,
una xarxa de captivitat per a moltes persones que es desplacen des del continent africà cap a europa.
documentarem tot aquest procés per crear un arxiu viu dels dies del taller i de les trobades que s’hi produeixin.

TAGS: xarxes, aliances, tèxtil, instal·lació, nusos, macramé, colonialisme, postsexòtic, genealogia, arxiu viu, narratives, àfrica-europa.

Resum del taller entre les terres: metodologia i autoetnografia del teixir nusos per ideadestroyingmuros.

ideadestroyingmuros som un grup transcultural que neix a venècia el 2005 i que actualment es troba a valència. Vivim en una casa gran on compartim una visió fronterera pel que fa a la nació, el sexe i la llengua.
la creació artística comunitària ens possibilita el rescat i la transformació de les nostres pròpies genealogies. la utilització tant de materials reciclats com d’un mètode postsexòtic ens serveix de guia per reequilibrar mil·lennis d’explotació i construir un sentit comú cada dia.
 

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
6 de febrer 2018 – 9 de febrer 2018
títol
Taller: entre les terres: metodologia i autoetnografia del teixir nusos. ideadestroyingmuros
programa
0 activitats