El Palomar
Activitat

Taller: Continuar la festa. El Palomar

Autogestió porca
en curs
El Palomar

Proposem el terreny de la festa com a espai de reivindicació queer. Reprenent el plantejament d’Hedonisme crític, un projecte desenvolupat el 2016 per al comissariat de Martí Manen a la Fundació Miró, volem continuar explorant la versatilitat i radicalitat de propostes artístiques emmarcant-les en l’àmbit festiu. La festa, lloc lliure del pes estructural del museu o del centre d’art, és un format que cal repensar.

Històricament, les comunitats queer han generat les seves pròpies escenes de celebració com a llocs inclusius per enfortir xarxes d’afecte. Per a Autogestió porca, treballarem amb el grup assignat en la generació d’un esdeveniment festiu, conjugant la música amb propostes artístiques concretes, que parlin des d’experiències de subjectivitats radicals. Un moment per compartir inquietuds i energies; en altres paraules, generar un aquelarre.

TAGS: festa, art, performance, subjectivitat radical

El Palomar és un projecte artístic enfocat a la investigació, recuperació i producció d’una possible memòria queer des d’on es pugui revisar la història oculta en relació amb la identitat i el gènere. El Palomar és un context de treball, un posicionament polític i un replantejament institucional. Els seus artífexs (Mariokissme i R. Marcos Mota) són artistes, però també són programadores, actuen com a comissàries i generen discursos crítics. Aquest laboratori de base queer marca els seus ritmes propis, combinant identitats múltiples i flexibles per modificar les maneres de treballar amb l’art. Tenen un ampli recorregut en llenguatges com el vídeo, la performance o la gestió cultural, enfocat cap a polítiques d’igualtat de gènere i diversitat sexual en l’àmbit de la cultura. Equipo Palomar forma un col·lectiu des de fa cinc anys, i ha desenvolupat el seu treball tant a Barcelona com a diverses escenes internacionals. Destaquen alguns dels seus treballs de valor documental com Fons, armari i figura per Ismael Smith (2015), que es va dur a terme en col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, i No es homosexual simplemente el homófilo sino el cegado por el falo perdido (2016 ), a partir d’un guió inèdit d’Alberto Cardín i realitzat en el marc de Barcelona Producció (La Capella).
http://elpalomar.sexy/

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
6 de febrer 2018 – 9 de febrer 2018
títol
Taller: Continuar la festa. El Palomar
dates
6 de febrer 2018 – 9 de febrer 2018
títol
Taller: Continuar la festa. El Palomar
programa
0 activitats