Stine Janvin i Ula Sickle durant la representació d'
Activitat
Divendres 15 i dissabte 16 de juliol de 2022

Stine Janvin & Ula Sickle

Lorem Ipsum
Echoic Choir
Foto: Nurith Wagner Strauss

Deconstrucció de la distància social i la cultura club

Echoic Choir, la nova col·laboració entre la vocalista Stine Janvin i la coreògrafa Ula Sickle, evoca el ritual de trobar-se en una pista de ball amb música a altes hores de la nit. Basant-se en la força del vocalisme acústic i la ressonància espacial, el projecte pretén crear un esdeveniment sensorial col·lectiu i immersiu situant els intèrprets i el públic en un mateix espai compartit, d’acord amb el format rave o club. El so, la coreografia i la llum, entre d’altres aspectes visuals de la peça, donen lloc a una potent experiència sinestèsica.

Mentre la societat es torna a obrir gradualment, la nova realitat sorgida amb la pandèmia de la covid-19 continua present en els nostres cossos i ments. Echoic Choir es va crear durant la pandèmia i per a la pandèmia, assumint les normes de «distància física» com a paràmetres artístics. Però allò que inicialment havia de ser un ressò abstracte de la cultura de club es va acabar convertint en una evocació de la pandèmia mateixa, un temps marcat pel desig de proximitat i companyia.

Quan la noció de festa discotequera és encara un record llunyà per a molts, Echoic Choir posa en escena l’ambient i les sensacions d’una festa amb distanciament físic, proposant noves perspectives sobre el significat de la trobada social i la col·lectivitat durant una crisi global en què s’instava la gent a aïllar-se. La música és un collage de ritmes entrellaçats, efectes espasmòdics i paraules que sorgeixen de les veus i els cossos dels intèrprets quan respiren, canten i es mouen. Com una segona pell, la seva suor col·lectiva degota dels vestits de làtex. La presència dels espectadors afegeix un grau d’intensitat a aquest espai: barrejant-se amb els intèrprets, encarnen un nou tipus de ritual comunitari.

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA
Concepte i composició: Stine Janvin
Concepte i coreografia: Ula Sickle
Amb: Roman Ole, Sidney Barnes, Stine Janvin, Ula Sickle (originally with Michelle Cheung, Rishin Singh, and Annalise van Even)
Llibret i dramatúrgia: Persis Bekkering
Vestuari: Wang Consulting
Il·luminació: Marcel Weber (MFO), Ofer Smilansky
So: Olivia Oyama, Raphaël Hénard
Recerca: Amanda Barrio Charmelo, Lisa Vereertbrugghen
Shuffle steps: Harrison and Hlyan Graphic
Disseny: D-E-A L
Coproducció: Wiener Festwochen, MUNCH (Oslo), STUK House for Dance, Image and Sound (Lovaina), Dampfzentrale Bern, amb el suport de The Flemish Community, Flemish Community Commission, DAAD Artists-in-Berlin Programme Residencies Kunstenwerkplaats (Brussel·les), DAAD Artists-in-Berlin Programme, Dampfzentrale Bern
Producció executiva i difusió: Future Works

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Divendres 15 i dissabte 16 de juliol de 2022
horari
20:30 h
preu
Gratuït amb inscripció prèvia. Aforament limitat.
títol
Stine Janvin & Ula Sickle
localització
Sala d’exposicions del Convent
dates
Divendres 15 i dissabte 16 de juliol de 2022
títol
Stine Janvin & Ula Sickle
horari
20:30 h
localització
Sala d’exposicions del Convent
preu
Gratuït amb inscripció prèvia. Aforament limitat.
participants
Stine Janvin Motland
Ula Sickle
Stine Janvin & Ula Sickle
2 artistes