
Activitat
Dissabte 11 de novembre de 2023
Shorabit Adas
La Cuina del MACBA participa un any més al Festival Raval(s) que cada any dinamitza la Fundació Tot Raval en col·laboració amb moltes altres entitats del barri. Concretament, el grup de La Cuina se suma al projecte Festa de la sopa d’aquí i d’allà cuinant Shorabit Adas.
Per a aquesta edició, el grup de La Cuina ha decidit preparar una sopa inspirada en una recepta de la mare de Laila El-Haddad, autora juntament amb Maggie Schmitt del llibre Las cocinas de Gaza. Un viaje culinario por Palestina (Ediciones del Oriente y del Mediterráneo). A La Cuina oberta vam tenir la sort de compartir amb elles els sabers populars sobre la cultura palestina.
Cuinarem la sopa amb llenties agroecològiques i verdures i tubercles del projecte amic Horta l’Africà.
En aquests moments terribles de bombardejos al poble palestí, recordem, vetllem i honrem amb amor tota aquesta cultura i riquesa amenaçada que la Laila i la Maggie ens van compartir a través de les “cuines silenciades”.
Recepta de Shorabit Adas
- Ceba
- Alls
- Llenties vermelles
- Verdures de temporada de l’Horta l’Africà
- Julivert
- Espècies: comí, cúrcuma i coriandre
- Llimona en cunyes
- Oli d’oliva
- sal
Preparació:
Escalfeu l’oli a la cassola. Salteu la ceba fins que quedi caramel·litzada, vigilant que no es cremi. Afegiu els alls pelats i picats fins que es daurin una mica i, a continuació, afegiu les verdures de temporada tallades a trossets. Salteu una estona tota la verdura junta i, a continuació, afegiu-hi l’aigua i les llenties, i deixeu-ho bullir fins que tot estigui cuit. Abans d’apagar el foc, però, afegiu-hi les espècies.
Es pot servir amb una mica de julivert picat i un tros de llimona, tal qual o en forma de puré.
Consulta “La Cuina online”. Converses, reflexions i receptes