Foto: Ricardo Cárdenas
Activitat

Safari pel tercer paisatge

21 Personae
en curs
Foto: Ricardo Cárdenas

L’agitat ritme de vida habitual a Barcelona deixa poc marge temporal per a una experiència prolongada de contemplació i anàlisi. Dins el traçat de la ciutat es mantenen encara restes de temps passats; espais residuals o resistents, com n’hi ha a totes les grans ciutats; llocs que generen incògnites sobre el seu futur, en la rapidesa urbana del desenvolupament.

L’arquitecte i paisatgista Gilles Clément va encunyar el concepte de tercer paisatge per referir-se a les formes de vida vegetal que apareixen i s’apropien d’aquests espais residuals.

Aquesta activitat planteja un safari fotogràfic i de dibuix: sortir a la caça de registres del tercer paisatge de Barcelona, per capturar i imaginar el present i el futur urbans a través de les formes de vida natural que sorgeixen a les antigues fàbriques del barri del Poblenou. Amb la col·laboració de Catarina Botelho.

Coordinat per Ricardo Cárdenas

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
23 de febrer 2019
horari
16:30 h
títol
Safari pel tercer paisatge
participant
Ricardo Cárdenas
Ricardo Cárdenas, artista indisciplinat, enfoca la seva recerca en la resignificació poètica dins d’àmbits polítics, en contextos i comunitats específiques en tensió. Llicenciat en Arts Visuals per l’Escuela Nacional de Artes Plásticas-UNAM, ha cursat el Programa Educativo SOMA a Mèxic, així com el Programa d’Estudis Independents del MACBA. Ha col·laborat en projectes educatius del museu com ara L’art com a resposta i Visites d’autor. Des del 2019 col·labora amb el Grup de treball de Ràdio Web MACBA i recentment ha obtingut la Beca Barcelona Producció de La Capella en projectes deslocalitzats, per a la qual desenvolupa una peça sonora sobre aspectes emocionals dels processos de migració.
llegir-ne més
Safari pel tercer paisatge
1 artistes
programa
0 activitats