Riobamba. Foto: Jared Skolnick
Activitat

Riobamba

Lorem Ipsum
en curs
Riobamba. Foto: Jared Skolnick

Riobamba és una productora, DJ i activista cultural lituanoequatoriana establerta a Brooklyn. Les atapeïdes i estudiades posades en escena de Riobamba remeten a la vida nocturna com a lloc de festa i de resistència, amplificant els teixits connectius entre clips de You Tube, bruixeria dembow i hiperrealitat noise, tot plegat «servit amb un cert toc o gir industrial».

En la seva exploració del paper de la música com a lloc de visibilitat i resistència, Riobamba actualment dirigeix la secció d’A&R i projectes de màrqueting per a l’icònic segell musical nuyorriqueny Fania, que publica artistes de la talla de Celia Cruz, Willie Colón, Héctor Lavoe i La Lupe, pioners en gèneres com la salsa, el boogaloo i el Latin soul.

Després de graduar-se en Ciències Polítiques a la Universitat de Boston, Riobamba va ser la primera persona que va participar en el programa Fulbright-mtvU des de Colòmbia, on va estudiar el poder subversiu de la producció musical digital en una regió que patia els efectes del conflicte civil i els desplaçaments interns. La seva investigació documentava les col·laboracions amb músics i comunitats locals, amplificant els sons de la cúmbia gòtica, el hip-hop polític i l’electrochampeta. Un cop instal·lada a la ciutat de Nova York, es va convertir en editora musical de la plataforma cultural Remezcla, on es va dedicar a la divulgació dels músics llatins entre els mitjans de llengua anglesa.

Riobamba és la fundadora de la Bass Night Picó Picante de Boston, esdeveniment transnacional que aquest any arriba a la sisena edició, i anteriorment va ser resident al festival global Que Bajo?! de Nova York, juntament amb Uproot Andy i Geko Jones. És membre del col·lectiu multidisciplinari d’artistes digitals Dutty Artz.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
14 de juliol 2018
horari
18.30 h
títol
Riobamba
documents
dates
14 de juliol 2018
títol
Riobamba
horari
18.30 h
documents
programa
0 activitats