
Activitat
Dilluns, 18 de maig de 2020. Dia Internacional dels Museus
«Res a veure», un itinerari en línia pel museu que no es pot veure
Des del 2018, i dins dels seus programes educatius i d’accessibilitat, el MACBA duu a terme una investigació sobre art i visualitat. Us oferim un recorregut per diferents continguts del museu que proposen una reflexió sobre la visualitat i qüestionen la centralitat de la mirada i de la «presència» de l’obra d’art, amb obres de Derek Jarman, Pep Agut, Perejaume, Dieter Roth, Pistoletto, Ignasi Aballí, Mabel Palacín, Luz Broto, Jordi Colomer i Yoko Ono, entre altres.
Què significa veure una obra d’art? Què ens dona a veure l’art contemporani, i què no ens deixa veure? I com ens ho fa veure? Què significa veure, en general? Com veiem el que no es pot veure? «Res a veure» és el nom que rep una línia de recerca dins dels programes educatius i d’accessibilitat del MACBA, centrada en el règim de visualitat de l’art contemporani i, més concretament, en un gest que travessa moltes obres i pràctiques artístiques: el qüestionament del privilegi, del sentit i dels límits de la percepció visual.
«Res a veure» es concreta en una activitat adreçada a persones amb diversitat visual i públic en general, guiada per un grup de treball en el qual diferents artistes proposen una aproximació i un treball col·lectiu al voltant d’aquesta dimensió del «res a veure» des de les seves diferents pràctiques i itineraris artístics.