Punk. Els seus rastres en l'art contemporani
Activitat

PUNK. Els seus rastres en l’art contemporani

en curs
Punk. Els seus rastres en l'art contemporani

Aquesta activitat es podrà seguir en streaming. Retransmissió prevista en directe dijous 15 i divendres 16 de setembre a partir de les 18 h.

Hi ha una manera millor de desmantellar qualsevol residu revolucionari, radical o insurgent que hagi pogut restar del punk que organitzar-ne una exposició? Hi ha cap manera de ser més traïdor al potencial pertorbador del punk que intentar categoritzar-lo i esmicolar-lo en apartats, esquemes i referències? Es pot assegurar una discrepància més gran entre exegetes, hagiogràfics, cronistes, testimonis o amants del punk que amb l’elaboració d’una llista de llocs on es troba present? Museitzar el punk és una forma d’esquarterar-lo i certificar-ne la mort, o bé de ser-hi més fidel?
El punk exemplifica una actitud feta de ràbia, inconformisme i incorrecció, però també de contradiccions i incertesa. Aquesta diversitat conforma el fil conductor d’aquest seminari: des de les preguntes que van portar Greil Marcus, després d’assistir a l’últim concert dels Sex Pistols, a relatar la seva experiència a Lipstick Traces, fins a les reflexions de Marina Garcés sobre el classicisme punkie, al qual seguim enganxats amb amor i odi. També de l’actitud anti que va més enllà del posat a través de Bob Nickas guiat per The Fall; les preguntes d’Eloy Fernández Porta sobre aquestes arts del trasllat i els procediments de valorització cultural a través de dinàmiques d’inclusió i l’exclusió; i com a cloenda, Kendell Geers amb la seva falca de PostPunkPaganPop i els paranys que s’hi amaguen.

dates
15 de setembre 2016 – 16 de setembre 2016
títol
PUNK. Els seus rastres en l’art contemporani
dates
15 de setembre 2016 – 16 de setembre 2016
títol
PUNK. Els seus rastres en l’art contemporani
programa
0 activitats