MACBA Store Laie
Activitat

Presentació i taller creatiu per Curro Claret en el nou MACBA Store Laie

MACBA Store Laie

En el marc del projecte Creative Raval, el dimecres 25 de març, a les 17.30 h, el dissenyador Curro Claret explicarà com han nascut algunes de les seves peces realitzades gràcies a la col·laboració amb la Fundació Arrels, que ajuda persones sense llar. Tot seguit es durà a terme un taller de creació d’objectes sostenibles i solidaris a partir de “la Peça”.
Creative Raval presenta una selecció de projectes creatius de disseny de producte desenvolupats, co-creats o inspirats en el Raval. Gràcies a la col·laboració entre Obsessive Collectors, el MACBA i Laie, aquests projectes s’aniran presentant al MACBA Store Laie al llarg de l’any.
El 25 de març a les 17.30 h, el dissenyador Curro Claret, elegit representant icònic d’aquests valors per la seva filosofia i la seva visió del disseny, serà el protagonista d’una presentació-taller dedicada a explicar com ha nascut “la Peça”, un els seus dissenys amb caràcter social més emblemàtics: una peça metàl·lica, senzilla, pràctica i inspiradora, que funciona com a nus de connexió entre tres potes i una base que es poden aconseguir al carrer.
Curro Claret va desenvolupar el projecte el 2010 amb l’objectiu que estigués disponible per a tots aquells col·lectius més o menys marginats, exclosos socialment o no, que veiessin en la proposta una oportunitat per introduir la creativitat i el treball manual en el seu procés de recuperació. A Barcelona, el dissenyador industrial col·labora regularment amb el taller “prelaboral” La Troballa, impulsat per la Fundació Arrels, oenagé amb seu al Raval que ajuda persones indigents i sense llar.
Després de la presentació, a les 18 h, Curro Claret i la Fundació Arrels compartiran amb uns quants afortunats inscrits al workshop “La Peça: manual de segon ús” la construcció d’un petit i útil objecte domèstic com un tamboret o una tauleta auxiliar, a partir de simples elements que es poden trobar al carrer, o aprofitant objectes fets servir i a punt per a un segon ús. En acabar el taller, cada participant s’endurà a casa el seu objecte de disseny ètic, sostenible i autoproduït, i alhora haurà contribuït a sostenir la Fundació Arrels.

dates
25 de març 2015
títol
Presentació i taller creatiu per Curro Claret en el nou MACBA Store Laie
dates
25 de març 2015
títol
Presentació i taller creatiu per Curro Claret en el nou MACBA Store Laie
programa
0 activitats
galeria d’imatges
1 imatges
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
OBRA TITLE
OBRA TITLE
yyyy-YYYY
ARTIST NAME
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.