Iman Issa,
Activitat

Presentació Heritage Studies d’Iman Issa

Premi Han Nefkens - MACBA
en curs
Iman Issa, "Heritage Studies" (vista de l’exposició), Pérez Art Museum, Miami, 2015. Foto: STUDIO LHOOQ. Cortesia de l’artista, Pérez Art Museum Miami i Rodeo (Istambul/Londres).

Iman Issa, guanyadora per unanimitat del I Premi Fundació Han Nefkens – MACBA d’Art Contemporani l’any 2012, presenta ara al MACBA la seva obra Heritage Studies, fruit del treball dut a terme amb motiu del premi rebut.

La inauguració anirà acompanyada d’una conversa oberta al públic entre Bartomeu Marí, Han Nefkens i l’artista Iman Issa. Amb aquest premi, adreçat a creadors de qualsevol edat, sexe o nacionalitat, la Fundació Han Nefkens i el MACBA volen fomentar la creació artística contemporània internacional, crear complicitats i xarxes d’intercanvi d’idees entre els cinc continents i estimular la producció d’obra nova a Barcelona.

Iman Issa (El Caire, 1979) és una artista que viu entre Egipte i Nova York. Les seves exposicions individuals i col·lectives recents inclouen la 8a Biennal de Berlín, MuHKA (Anvers), Tensta Konsthall (Spånga), New Museum (Nova York), KW Institute of Contemporary Art (Berlín), Sculpture Center (Nova York) i el Contemporary Image Collective (El Caire). Imparteix classes a la Cooper Union School of Art.

dates
20 de maig 2015
títol
Presentació Heritage Studies d’Iman Issa
dates
20 de maig 2015
títol
Presentació Heritage Studies d’Iman Issa
participant
Iman Issa
El Caire
1979
Iman Issa (el Caire, 1979) viu i treballa entre el Caire i Nova York, ciutat on imparteix classes a la Cooper Union School of Art. Amb un llenguatge sobri, construeix instal·lacions que desplacen fragments de la memòria col·lectiva cap a l’àmbit de la subjectivitat, com ara els monuments commemoratius de les ciutats. Iman Issa elabora les seves instal·lacions amb una maduresa crítica i visual poc habitual en els artistes de la seva generació. Autora d’una obra prolífica, incorpora diferents mitjans i tècniques amb un gran sentit formal. Els seus treballs narratius, que combinen escultura, fotografia, text, so i vídeo, descomponen la memòria col·lectiva en elements aïllats i abstractes però alhora amb un contingut emocional en què tothom s’hi pot reconèixer. Tot i la seva aparença críptica, conviden l’espectador a adjudicar un nou significat a les seves obres. D’aquesta manera connecta la història personal, la percepció i l’experiència subjectiva amb les formes en què col·lectivament representem la història. Entre les seves exposicions, destaquen la participació a les biennals de Berlín (2014) i de Sharjab (Emirats Àrabs, 2012), al Museum of Contemporary Art d’Anvers (2013), al New Museum de Nova York (2012), al KW Institute of Contemporary Art de Berlín (2011), a l’Sculpture Center de Nova York (2011) i a la Contemporary Image Collective del Caire (2011). Va guanyar el I Premi Fundació Han Nefkens i MACBA d’Art Contemporani (2012).
llegir-ne més
Presentació Heritage Studies d’Iman Issa
1 artistes
programa
0 activitats
vídeos
1 resultats
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
ACTIVITATS ALTRES PRESENTACIÓ HERITAGE STUDIES D’IMAN ISSA PREMI HAN NEFKENS – MACBA – YouTube
ACTIVITATS ALTRES PRESENTACIÓ HERITAGE STUDIES D’IMAN ISSA PREMI HAN NEFKENS – MACBA – YouTube
Conversa oberta al públic entre Bartomeu Marí, Han Nefkens i l’artista Iman Issa. Amb aquest premi, adreçat a creadors de qualsevol edat, sexe o nacionalitat…