Activitat

Presentació “El ojo en el cielo“

Serafín Álvarez EN RESiDÈNCiA a l’Institut Milà i Fontanals
"El ojo en el cielo". Ilustración de Fima Dias, 2019

Durant aquest curs, a Creadors en Residència s’ha treballat al costat de Serafín Álvarez entorn de nocions d’alteritat i de subjectivitats no humanes, desenvolupant un projecte audiovisual col·lectiu que incorpora elements de pràctiques com el rol en viu, les arts escèniques i el cinema.

Participants: Arman Ahmed, Shakib Ahmed, Mariya Akter Farin, Marwa Alaziz, Ashraf Belkaid, Umar Gul, Mahbuba Islam, Giorgi Karchaidze, Arshpreet Kaur, Mehakdeep Kaur, Spandan Khadka, Anjila Khatri, Nika Kusurashvili, Mehwish Noreen, Julliene Pascual, Afsara Tasnim, Ovi Mohi Uddin, Jin Xiong Zheng (alumnes nouvinguts de 1r i 2n d’ESO), Inés Perera i Anna Aznar (docents).

La residència de Serafín Álvarez a l’Institut Milà i Fontanals és comissariada i coordinada pel MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Realitzat en el marc de la 10a edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació a bao a qu.

Col·laboradors: Ander Agudo, Alba Cros, María García, Víctor García Tur, Pere Llobera, Jordi Morató i Alejandro Palacín.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
18 de juny 2019
horari
17.30 h
títol
Presentació “El ojo en el cielo“
dates
18 de juny 2019
títol
Presentació “El ojo en el cielo“
horari
17.30 h

participant

Serafín Álvarez
Lleó
1985
Llicenciat en Belles Arts i màster en Produccions Artístiques i Investigació per la Universitat de Barcelona, Serafín Álvarez viu i treballa a Barcelona. En paral·lel a la seva producció artística, du a terme projectes d’art educatiu i pedagogies sonores. Álvarez aplega imatges i les reorganitza, traça associacions i imagina mons a partir d’elles; un procés que té a veure amb el seu interès per les alteracions en la percepció de la realitat, el viatge cap a allò que és desconegut, les alteritats no humanes, les zones limítrofes i els llindars que no pertanyen a res ni a ningú. També investiga sobre la manera en què aquestes conceptes són representats en la cultura contemporània i en mitjans audiovisuals com el cinema o els videojocs. Si bé habitualment treballa en composicions audiovisuals, sovint les posa en diàleg amb una producció pictòrica i objectual.

Ha dut a terme projectes artístics educatius vinculats a la Fundació Joan Miró, la Universitat Pompeu Fabra, l’Auditori de Barcelona i Sant Andreu Contemporani. Ha presentat exposicions individuals en espais com La Capella de Barcelona (2011) i l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona (2017) i ha realitzat lectures-performance al Centro de Arte Dos de Mayo de Móstoles, Madrid (2016). La seva obra es troba en col·leccions com la del MACBA de Barcelona.
llegir-ne més
artistes
1 artistes
programa
0 activitats