.
Activitat

Presentació del llibre “Comunismos por venir”

en curs
.

Presentació del llibre Comunismos por venir, d’Anselm Jappe, César Rendueles, Jodi Dean, Athena Athanasiou, María Eugenia Rodríguez Palop, Jaime Vindel i Kristin Ross, amb Jaime Vindel, Marcelo Expósito i Pablo Martínez, entre altres.

El MACBA i l’editorial Arcàdia presenten el llibre Comunismos por venir en el qual diversos autors analitzen el potencial d’un nou sistema polític i social basat en la idea del que és comú, la cooperació, la solidaritat i l’abolició de les jerarquies. El llibre aborda aspectes que s’haurien de dibuixar en uns hipotètics comunismes futurs: es qüestiona el projecte soviètic, reivindica formes de relació basades en la solidaritat, defineix noves concepcions del benestar i la necessària feminització de l’espai públic. Els set textos que el conformen proposen una política que es preocupi per altres formes d’utopia.

Aquest és el tercer volum d’et al., una col·lecció de textos, en català i castellà, concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Una prolongació del programa públic del MACBA que desplega en les interseccions entre les pràctiques estètiques i polítiques, i es dirigeix a una multitud anònima i dispersa, una comunitat pensant que en el mateix acte de llegir, d’escriure, d’estudiar i de conversar esdevé una potència de transformació futura.

ELS AUTORS DE COMUNISMOS POR VENIR
Anselm Jappe és filòsof i teòric de la «nova crítica del valor» i especialista en el pensament de Guy Debord.
► César Rendueles és filòsof i professor de sociologia de la Universidad Complutense de Madrid. Membre fundador del col·lectiu d’intervenció cultural La Dinamo, autor, entre altres llibres, de En bruto. Una reivindicación del materialismo histórico.
Jodi Dean és professora d’Humanitats i Ciències Socials a Nova York. Investigadora de teoria política moderna i contemporània, feminisme i canvi climàtic.
Athena Athanasiou és professora d’Antropologia Social i Teoria del Gènere a Atenes. Entre les seves àrees d’investigació trobem la biopolítica, tecnologies del cos, nacionalisme i memòria.
María Eugenia Rodríguez Palop és professora titular de Filosofia del Dret, Filosofia Política i Drets Humans a la Universidad Carlos III de Madrid. Entre els seus llibres destaquem Claves para entender los nuevos derechos humanos.
Jaime Vindel és investigador a la Universidad Complutense de Madrid, centrat en els encreuaments de l’art, l’activisme i la política. És autor de Transparente opacidad. Arte conceptual en los límites del lenguaje y la política.
Kristin Ross és professora emèrita de Literatura Comparada de la Universitat de Nova York. Ha estudiat la història cultural francesa i els aixecaments polítics dels anys seixanta. És autora de Lujo comunal. El imaginario político de la Comuna de París.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
12 de juny 2019
horari
19.30 h
títol
Presentació del llibre “Comunismos por venir”
dates
12 de juny 2019
títol
Presentació del llibre “Comunismos por venir”
horari
19.30 h
programa
0 activitats