Joves intervenen l'espai en l'actividad educativa
Activitat
Dilluns, 30 de maig de 2022

Presentació de “SÍ A TOT!”

Programa d'art i educació
Marc Vives, EN RESiDÈNCiA, a l’Institut Moisès Broggi
en curs

“Conquerir, apropiar, intervenir una institució com l’escola. Instal·lar una vibració a l’escola.” Aquests eren els objectius abstractes a l’inici del projecte, i durant tot aquest temps hem recorregut les instal·lacions de l’institut, les hem colpejat i cantat, i l’hem experimentat en indrets que no són l’escola: la Casa de les Aigües, l’Hospital de Sant Pau, etc. S’han abordat malestars, inquietuds i desitjos. S’ha apel·lat al desig grupal. Sí a tot. En tot el procés apareix la volença de disposar d’un espai propi dins l’escola, un club en el qual es pugui fer i desfer. Posar en conflicte l’estructura, el programa i la necessitat d’objectius. Deixar fer. Provocar la intimitat, l’emocionalitat de la trobada. Posar en crisi els desitjos de l’artista.

Marc Vives juntament amb les/els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Moisès Broggi: Aina Balbas, Isaac Byrne, Lucia Carrero, Sara Clot, Clara Davies, Aina Donaghy, Leire García, Ane Gereka, Jéssica Gimeno, Bruna Hortal, Gina Llado, Natalie Elizabeth Quintanilla, Samantha Rueda, Nora Ruiz, Júlia Sanz, Lia Sanz, Pere Gustav Serena, Duna Verdu, Lena Von Helmolt i la professora Gené Gordó.

La residència de Marc Vives a l’Institut Moisès Broggi és comissariada i coordinada pel MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona. 

Realitzat en el marc de la 12a edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació a A Bao A Qu.

Consulta el programa i si vols conèixer més de prop el projecte, visita els blogs de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Dilluns, 30 de maig de 2022
horari
17:30 h
preu
Gratuït. Amb convocatòria anual
títol
Presentació de “SÍ A TOT!”
localització
Institut Moisès Broggi
dates
Dilluns, 30 de maig de 2022
títol
Presentació de “SÍ A TOT!”
horari
17:30 h
localització
Institut Moisès Broggi
preu
Gratuït. Amb convocatòria anual
participant
Marc Vives
Barcelona, 1978
Marc Vives és un artista versàtil, educador i productor cultural. L’exposició Es que ahora no puedo (2018) partia del seu exercici diari de natació: sortia des de la platja de la Barceloneta i s’alineava amb la muntanya de Montjuïc per mirar de comunicar-s’hi. Va traslladar aquestes experiències a un seguit de recitals càndids i intimistes i a l’acte redemptor de raspar el terra de la galeria. Això, en els anys següents, va derivar en una sèrie de fotografies, dibuixos, vídeos i àudios, juntament amb Vengo cada día por si acaso (2019), un recorregut performatiu pel Club Natació Barcelona. Emprant diversos instruments manufacturats i objectes naturals com ara un cargol de mar, Vives i Laia Estruch van escenificar Cantar l’aigua (2020) en una antiga depuradora. Seguint el camí natural de l’aigua, van guiar el públic des de la superfície fins als tancs subterranis. Marc Vives va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona (2001). Entre 2002 i 2012 va formar part del duo artístic Bestué-Vives. Ha realitzat exposicions individuals com ara Es que ahora no puedo, a l’etHALL (Barcelona, 2018), i ha participat en diverses exposicions col·lectives i certàmens, com el Festival Sâlmon (Barcelona, 2021); La cuestión es ir tirando, al Centro Cultural de España (Ciutat de Mèxic, 2020), i el Festival Grec (Barcelona, 2020). Des de 2013 és codirector de GRAF.cat, una plataforma per a espais de creació contemporània a Catalunya. Entre 2014 i 2017 va dirigir el programa de residències de L’Estruch (a Sabadell). Més informació: marcvives.eu
llegir-ne més
Presentació de “SÍ A TOT!”
1 artistes
programa
0 activitats