.
Activitat

Presentació de POSTDATA 2019

Correspondències d’artista a l’escola
.

POSTDATA és un projecte d’art a les escoles format per un conjunt de sis propostes d’artista autònomes, que els centres rebran per correu postal de manera escalonada, al llarg d’un període de tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’escola sense domesticar-lo, i de generar estranyament, sorpresa i complicitat entre alumnat i mestres.

L’edició 2019 del projecte POSTDATA es presenta el proper 16 de febrer de la mà d’alguns dels artistes que participen en el projecte i de l’equip educatiu del MACBA.

POSTDATA s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art durant els anys seixanta. El moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència, trasllada a l’aula la tradició de Fluxus, el dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través d’aquestes sis propostes inèdites d’artistes contemporanis. En aquesta segona edició, i al llarg de tres mesos (de març a maig de 2019) l’escola rebrà les propostes de Fermín Jiménez Landa, David Bestué, Ariadna Rodriguez, Nicolás Paris, Tere Recarens i Cris Blanco. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el desig, l’atzar, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la memòria o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula. Al final del projecte l’escola sumarà una petita col·lecció d’art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

dates
16 de febrer 2019
horari
12 h
títol
Presentació de POSTDATA 2019
programa
0 activitats