POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola
Activitat
Curs escolar 2023-2024

POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola

Projectes d’art a l’escola
Primària i educació especial

POSTDATA és un projecte d’art a les escoles que aposta per afavorir una experiència singular amb l’art fora del museu, introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo i dislocar la lògica escolar a partir de l’expectativa, l’estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres.

El projecte s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys seixanta i setanta. POSTDATA apropa a l’aula la tradició del Fluxus, el dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través de les propostes especifiques d’artistes contemporanis que conformen les dues col·leccions del projecte.

Els centres reben per correu postal i de manera esglaonada un conjunt de propostes autònomes d’artista. S’inicien amb l’enviament de la «Correspondència 0», que conté un dossier amb informació, consideracions per al treball a classe i un vídeo per introduir el projecte a l’aula (que alumnat i mestres poden mirar plegats). Al final del projecte l’escola suma una petita col·lecció d’art en la seva experiència i l’acompanya amb els exercicis i les qüestions de l’alumnat.

Hi col·laboren els artistes David Bestué, Cris Blanco, Fermín Jiménez Landa, Nicolás Paris, Tere Recarens i Ariadna Rodríguez. Les seves propostes se centren en conceptes com ara el desig, l’atzar, la investigació experimental, el dualisme, la memòria i la sorpresa.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Curs escolar 2023-2024
preu
Gratuït
títol
POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola
participants
David Bestué
Barcelona
1980
Cristina Blanco
Fermín Jímenez Landa
Pamplona
1979
Tere Recarens
Barcelona
1967
Ariadna Rodríguez
Amb el suport de
Contacte
Si tens cap consulta no dubtis en posar-te a contacte amb nosaltres.
per a més informació
macba@macba.cat 93 412 14 13