Postdata
Activitat

POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola

Sessió de presentació i formació del projecte
en curs
Postdata

POSTDATA és un projecte d’art a les escoles format per un conjunt de cinc propostes d’artista autònomes, que els centres rebran per correu postal de manera escalonada, al llarg d’un període d’uns tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’escola sense domesticar-lo, i de generar estranyament, sorpresa i complicitat entre alumnat i mestres.

POSTDATA s’inspira en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art durant els anys seixanta. El moviment d’art postal, també anomenat mail art o art de correspondència, trasllada a l’aula la tradició de Fluxus, el dadà, les arts performatives i les pràctiques site-specific a través d’aquestes cinc propostes inèdites d’artistes contemporanis. En aquesta segona edició, i al llarg de tres mesos (d’octubre a desembre), l’escola rebrà les propostes de David Bestué, Luz Broto, Enric Farrés Duran, Nicolás Paris i Tere Recarens. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el buit, l’atzar, la ciència-ficció, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la decepció o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula. Al final del projecte, l’escola sumarà una petita col·lecció d’art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.

A més d’un dossier amb informació i consideracions per al treball a l’aula a càrrec dels mateixos artistes, el projecte s’acompanya d’un vídeo tutorial que alumnes i mestres poden visualitzar plegats, i d’una proposta de mapa conceptual de l’artista Ariadna Rodríguez per al treball a l’aula durant tot el projecte.

Aquesta edició del projecte POSTDATA es presenta el proper 9 d’octubre, en una sessió on es mostraran algunes de les propostes i es presentarà el dossier i vídeo tutorial que l’acompanya.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
9 d’octubre 2018
horari
18 h
títol
POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola
dates
9 d’octubre 2018
títol
POSTDATA. Correspondències d’artista a l’escola
horari
18 h
programa
0 activitats