Philippe Thomas. Els readymade pertanyen a tothom
Activitat

Philippe Thomas. Els readymade pertanyen a tothom

en curs

Amb motiu de l'exposició Philippe Thomas. Els ready-made pertanyen a tothom, el MACBA, en col·laboració amb l'Institut Francès de Barcelona, organitzà un cicle de cinema amb pel·lícules que han influït en l'obra d'aquest artista.

L'interès de Philippe Thomas per el cinema se centra en una sèrie de pel·lícules a mig camí entre el cinema de consum i l'anomenat experimental o d'avantguarda. Entre aquests dos tipus de cinema Philippe Thomas va plantejar una tercera categoria, el cinema d'autor, també anomenat cinema de qualitat. Directors com Ozu, Ray, Hitchcock, Eustache, Truffaut, etc. plantegen en les seves pel·lícules un univers homogeni, un món de ficció tancat en ell mateix, un univers que genera a l'espectador una sensació de frustració que es barreja amb una certa fascinació i que, segons l'artista, podria ser l'origen d'una ambigua relació entre les arts plàstiques i el cinema.

Amb motiu de l’exposició Philippe Thomas. Els ready-made pertanyen a tothom, el MACBA, en col·laboració amb l’Institut Francès de Barcelona, organitzà un cicle de cinema amb pel·lícules que han influït en l’obra d’aquest artista.

L’interès de Philippe Thomas per el cinema se centra en una sèrie de pel·lícules a mig camí entre el cinema de consum i l’anomenat experimental o d’avantguarda. Entre aquests dos tipus de cinema Philippe Thomas va plantejar una tercera categoria, el cinema d’autor, també anomenat cinema de qualitat. Directors com Ozu, Ray, Hitchcock, Eustache, Truffaut, etc. plantegen en les seves pel·lícules un univers homogeni, un món de ficció tancat en ell mateix, un univers que genera a l’espectador una sensació de frustració que es barreja amb una certa fascinació i que, segons l’artista, podria ser l’origen d’una ambigua relació entre les arts plàstiques i el cinema.

dates
1 d’octubre 2000 – 30 de novembre 2000
títol
Philippe Thomas. Els readymade pertanyen a tothom
dates
1 d’octubre 2000 – 30 de novembre 2000
títol
Philippe Thomas. Els readymade pertanyen a tothom
programa
0 activitats