Vistes de l'obra de l'artista Tere Recarens
Activitat
Els dimecres 8, 15, 22 i 29 de març de 2023

Parlem de… Baharestan carpet

Comissariat per Tere Recarens
Vistes de l'exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica, 2022. Foto: Miquel Coll

Tere Recarens comissaria aquest nou programa Parlem de… entorn la seva obra Baharestan carpet (Catifa de primavera), actualment exposada a Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica. L’artista inter-activa amb seu a Berlín i Barcelona, desenvolupa la seva feina al llarg d’un camí exploratori. Comença submergint-se en cultures i llengües que li són desconegudes, abans de tornar a la comunitat una peça d’art efímera que convida l’espectador a formar-ne part. Sense el visitant, l’obra no és completa. La diversió, l’enuig i altres manifestacions emocionals són essencials en les seves propostes.

Tere Recarens presenta Baharestan carpet, pintada damunt de cartó, en la qual ens explica històries i llegendes de l’Iran. A l’altra cara de la catifa, amb la contribució de Shahnaz Hadinya, apareix La núvia d’Iran. Aquesta catifa, com un jardí del paradís, és pensada perquè s’activi juntament amb la comunitat iraniana de Barcelona i voltants.

El programa Parlem de… vol generar espais de debat, a partir de les exposicions del museu, entre diferents agents i artistes de la ciutat i el públic que ens visita. És un espai de trobada que entén les exposicions com a poderosos dispositius activadors de la imaginació i generadors de discursos que sovint excedeixen les lectures previstes per la institució o preconcebudes per l’equip curatorial.

dates
Els dimecres 8, 15, 22 i 29 de març de 2023
horari
18:00 h (excepte el dia 8 a les 17:30 h)
preu
Gratuït. Amb inscripció prèvia. Places limitades.
títol
Parlem de… Baharestan carpet
localització
Sales d’exposició
participant
Tere Recarens
Barcelona
1967
Tere Recarens va néixer a Arbúcies el 1967. Formada a l’Escola Massana de Barcelona, a l’École supérieure d’art de Grenoble i a l’École supérieure d’art et de design de Marsella, viu i treballa a Berlín. Les seves propostes interdisciplinàries incorporen el dibuix, la paraula, la fotografia, el vídeo i la instal·lació, amb un llenguatge immediat que se serveix de l’humor i la diversió. La idea del viatge és important, entès no sols com a desplaçament físic i geogràfic, sinó també com a trajecte emocional i relacional. En aquest sentit, els seus viatges i la seva biografia li han anat proporcionant material de treball, en una successió d’escenaris on s’inclouen Bamako, Barcelona, París, Berlín o Teheran. Recarens genera una mena d’autoretrats a partir de la seva capacitat d’adaptació i de lectura de l’entorn immediat i de les relacions que estableix amb els altres. De vegades juga amb el llenguatge, d’altres amb elements de la cultura material com els teixits, apropant-se des de la pròpia experiència a les nocions d’identitat i de pertinença. Des dels anys noranta, ha exposat ininterrompudament a galeries i institucions com l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona (1994), el Centre d’art contemporain de Valence (1997), la Parker’s Box de Nova York (2003), l’Arts Santa Mònica de Barcelona (2004), el Centro de Arte Contemporáneo de Màlaga (2006), el FRAC Bourgogne de Dijon (2011) o l’Art At Work de Torí (2014).
llegir-ne més
Parlem de… Baharestan carpet
1 artistes
programa
0 activitats