Parlem amb l’artista Jordi Colomer
Activitat
Dijous 11 de juliol de 2024

Parlem amb l’artista Jordi Colomer

Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus
VISTES DE L'EXPOSICIÓ "JORDI COLOMER. FAÇANA FOTO FESTA FUTUR FIDEUS". FOTO: MIQUEL COLL, 2024.

Vine a visitar l’exposició Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus a càrrec de l’artista Jordi Colomer, i coneix de primera mà tot el seu imaginari escènic, la seva trajectòria artística i la materialitat de la ficció a través de la qual produeix els seus objectes-escultures. 

La mostra proposa un recorregut pel treball desenvolupat per l’artista des de finals dels anys vuitanta fins a l’actualitat. A través de diferents llenguatges –escultura, collage, fotografia, vídeo, instal·lacions, accions en viu–, aprofundim en un concepte clau per entendre la seva trajectòria: la condició escènica, allà on l’il·lusori i la realitat conflueixen en un vaivé continu.

dates
Dijous 11 de juliol de 2024
horari
18:30 h
localització
Edifici Meier
títol
Parlem amb l’artista Jordi Colomer
idioma
Català
preu
Activitat gratuïta amb reserva prèvia
dates
Dijous 11 de juliol de 2024
títol
Parlem amb l’artista Jordi Colomer
horari
18:30 h
idioma
Català
localització
Edifici Meier
preu
Activitat gratuïta amb reserva prèvia
artista
Jordi Colomer
Barcelona, 1962
Jordi Colomer va néixer a Barcelona el 1962. Va estudiar Art a l’Escola EINA, Història de l’Art a la Universitat Autònoma i Arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Entre 1991 i 2016, va viure a cavall entre Barcelona i París. Al principi dels anys noranta va començar a experimentar amb les possibilitats d’una escultura que s’expandia cap a terrenys escenogràfics i arquitectònics. Les seves primeres obres comparteixen un llenguatge formal minimalista construït amb materials pobres, fràgils i quotidians, que ja posen de manifest una de les inquietuds constants en la seva trajectòria: la revisió del lloc que ocupa l’espectador dins de l’àmbit expositiu. A partir de 1996, Colomer comença a treballar amb el format vídeo, que li permet introduir l’element narratiu, la ficció i la figura humana. El 1997 presenta la seva primera videoinstal·lació en una sala de projecció construïda amb aquest propòsit dins del MACBA: “Simo”(1997), un relat en clau tràgica i burlesca entorn de les relacions paradoxals que mantenim amb els objectes. Amb una sèrie d’obres plantejades com a micronarracions cinematogràfiques, a partir de 2001, Colomer fa sortir els seus actors al carrer perquè interactuïn amb la realitat i la contaminin de ficció. La investigació escenogràfica de l’artista s’obre així a l’espai urbà explorant diversos escenaris de la vida social com barris, carreteres, deserts o terrats. Més endavant, amb treballs creats a partir del 2011, Colomer investiga les múltiples possibilitats de la utopia i la distòpia, tant en l’enunciació com en la seva realització. Jordi Colomer ha realitzat escenografies teatrals per a obres de Joan Brossa, Samuel Beckett i Valère Novarina, així com per a una òpera de Robert Ashley. Ha presentat nombroses exposicions individuals d’àmbit nacional i internacional. Entre d’altres, a Manifesta 12 de Palerm (2018), Arts Santa Mònica de Barcelona (2015), FRAC Basse-Normandie de Caen (2013), Matadero de Madrid (2012), Bozar de Brussel·les (2011), Jeu de Paume de París (2008), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid (2005), Institut d’Art Contemporain de Villeurbanne (2004), ECCO Espaço Cultural Contemporâneo de Brasília (2003), Shedhalle Rote Fabrik de Zuric (1992) i Espai 10 de la Fundació Joan Miró de Barcelona (1986). L’any 2017, va representar l’Estat espanyol a la Biennal de Venècia 57. I l’any 2024, el MACBA de Barcelona va presentar una exposició monogràfica sobre el seu treball recent. L’obra de Colomer es troba en col·leccions com la del Museo Reina Sofía de Madrid, la Fundació “la Caixa” de Barcelona, el Centre George Pompidou de París, el MUMOK de Viena, el FRAC Rhône-Alpes de Lió o el MACBA de Barcelona, entre moltes d’altres.
llegir-ne més
Parlem amb l’artista Jordi Colomer
1 artistes
Jordi Colomer
més informació 02:23
exposició
Del 9 de maig al 24 de setembre de 2024
Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus