Foto Miquel Coll
Activitat

P2P D’igual a igual

Tallers amb artistes i docents
Foto Miquel Coll

P2P D’igual a igual es planteja com un laboratori per reflexionar sobre el poder de l’experimentació a l’aula a partir de diverses pràctiques artístiques. És també una proposta per compartir els processos de formació del professorat amb els alumnes en un viatge d’anada i tornada de l’escola al museu. El programa es fonamenta en la idea que en qualsevol procés de transmissió es produeix una apropiació i una subversió del que s’ha rebut. En aquest sentit, el taller no pretén oferir receptes, sinó partir d’una pràctica artística per transformar-la, posar-la en comú en l’espai educatiu i retornar-la, d’una altra manera, a la resta dels docents i a l’artista.

Cada taller consta de tres parts: la primera sessió, que té lloc al MACBA, consisteix en una presa de contacte amb l’artista convidat per entaular diàlegs i dur a terme diversos exercicis, accions i desafiaments proposats per l’artista. La segona part, que el professor fa pel seu compte, té com a objectiu traslladar a l’aula les propostes explorades en el museu, per experimentar amb l’alumnat els continguts i les metodologies treballades. Aquestes propostes hauran de ser desenvolupades, reapropiades i retransmeses als alumnes, convidant-los a participar-hi, i retornades al museu al cap de dues setmanes a la tercera part del taller, una sessió en què es comenta l’experiència del centre amb el mateix artista i amb els altres docents.

Després del treball del curs passat al voltant del llenguatge amb Ignasi Aballí, Daniela Ortiz, María Salgado i Los Torreznos, en aquesta segona edició els tallers adopten com a fil conductor la reflexió a partir del cos, el lloc, la memòria i l’acció. Comptarem amb la participació de Francesc Abad, Anna Moreno i Amaranta Velarde, artistes que aborden el tema des de perspectives molt diverses però que comparteixen l’element processual i de recerca com a vector per a la seva pràctica creativa. La relació del cos amb l’objecte, la dimensió política i la història esdevenen així els fils conductors d’aquest any.

dates
24 de gener 2018 – 7 de març 2018
títol
P2P D’igual a igual
dates
24 de gener 2018 – 7 de març 2018
títol
P2P D’igual a igual
programa
0 activitats