Auditori MACBA
Activitat

Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural (OPPCC)

Jornada de presentació
Auditori MACBA

Els públics són al centre de l’acció dels equipaments patrimonials. Així, les organitzacions museístiques dediquen esforços a oferir exposicions, activitats i serveis que siguin d’interès per als diversos col·lectius de públics a qui s’adrecen. Per aquesta raó, els museus necessiten conèixer els seus públics per establir una comunicació eficaç, avaluar els seus serveis i crear una comunitat amb la qual establir vincles estables i continus al llarg del temps.

L’Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya (OPPCC) té per objectiu donar suport als museus i altres equipaments patrimonials del país en el coneixement dels seus visitants i usuaris per crear, mantenir i desenvolupar noves audiències i millorar l’ús social del patrimoni cultural. L’OPPCC desenvolupa la seva missió oferint eines als museus i col·laborant en la formació dels professionals dels equipaments patrimonials en la investigació dels seus públics i en l’avaluació de les seves activitats.

Aquesta Jornada, la primera que celebra l’OPPCC, suposa la seva presentació en societat i vol donar a conèixer experiències, tant de l’àmbit nacional com internacional, sobre com els museus transformen les dades que obtenen dels seus estudis en un instrument d’utilitat per millorar les relacions amb els seus públics.

L’Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural és un projecte que desenvolupa l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Girona.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
26 de maig 2016
títol
Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural (OPPCC)
dates
26 de maig 2016
títol
Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural (OPPCC)
programa
0 activitats