Dejan Srhoj: Mapping Sitting, Ljubljana, 2013 (photo: Dejan Habicht)
Activitat

Nataša Petrešin-Bachelez. No puc treballar així

Conferència
Dejan Srhoj: Mapping Sitting, Ljubljana, 2013 (photo: Dejan Habicht)

Activitat cancel·lada

Com podem treballar, avui dia, amb les institucions i dins les institucions, com a professionals de la cultura i artistes, en un temps de violenta racialització i amb una profunda crisi ecològica, quan la intensificació de la vigilància no fa sinó reforçar l’abús organitzat i transnacional dels recursos naturals i del comú per part dels governs? Com podem implicar les diverses organitzacions socials en els països del nord global, quan són precisament els seus governs els qui provoquen guerres civils, catàstrofes ecològiques i atacs amb drons en tantes regions del planeta, els responsables del desplaçament i la despossessió de centenars de milers de persones, exposades a la violència o la voluntat dels qui es troben pel camí, si no moren ofegades al mar, o víctimes de la repressió militar o de la fam?

Aquesta conferència convida els agents culturals que treballen en geografies diferents però connectades per una mateixa realitat geopolítica a reflexionar, a desaccelerar la seva manera de ser i de treballar, a imaginar noves ecologies de la cura com una pràctica contínua de suport, i a escoltar amb atenció els sentiments que desperten les trobades entre objectes i subjectes. És una crida a obrir d’una manera radical les nostres fronteres institucionals i mostrar com funcionen ―o no funcionen― per tal de fer les nostres organitzacions més palpables, audibles, sensibles, flexibles, poroses i, sobretot, decolonials i antipatriarcals.

Nataša Petrešin-Bachelez és comissària d’exposicions independent, editora i escriptora. Entre els projectes i exposicions que ha comissariat, destaquen Show Me Your Archive and I Will Tell You Who is in Power a la galeria Kiosk (2017, amb Wim Waelput, Gant), Let’s Talk about the Weather al Sursock Museum (2016, amb Nora Razian i Ashkan Sepahvand, Beirut), Resilience. Triennial of Contemporary Art in Slovenia (2013, Ljubljana), transmediale.08 al HKW (2008, Berlín). Va ser codirectora de Les Laboratoires d’Aubervilliers (2010-2012) i cofundadora de la xarxa Cluster. És editora en cap de L’Internationale Online, i va ser editora en cap del Manifesta Journal (2012-2014). Els seus pròxims projectes inclouen: Coltan as Cotton. Contour Biennial 9, Mechelen 2018-2019; Not Fully Human, Not Human At All, Kadist, París, i altres col·laboracions (2017-2020), a més de Dissident Muses. Delphine Seyrig and Feminist Video Collectives in France (1970s-1980s), LAM, Lille i Museo Reina Sofía, Madrid, 2019-2020.

En col·laboració amb El Graner en el marc del Sâlmon Festival

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
13 de febrer 2018
horari
19 h
títol
Nataša Petrešin-Bachelez. No puc treballar així
dates
13 de febrer 2018
títol
Nataša Petrešin-Bachelez. No puc treballar així
horari
19 h
programa
0 activitats