Educació secundària, cicles formatius i batxillerat
Activitat
Curs escolar 2021 - 2022

Narratives d’una Col·lecció

Recorregut per la Col·lecció
Secundària, batxillerat i cicles formatius
en curs
Foto: Miquel Coll

La visita a Col·lecció MACBA  s’apropa a la col·lecció del museu com a espai de construcció d’un relat de l’art dels últims noranta anys situat a Barcelona. Examina la tensió que hi ha entre les diferents maneres de fer art i les respostes que s’han donat a qüestions com les crisis econòmiques, les guerres, les tensions colonials, les lluites feministes o les dissidències sexuals.

Es transita per nou dècades que comencen el 1929 i que exploren els discursos de radicalitat de l’art dels anys trenta amb la transformació de Barcelona, el seu compromís amb la modernitat i la Guerra Civil. Continua amb les propostes de revolució social que sorgeixen a finals dels anys seixanta amb el pacifisme, el feminisme, l’art conceptual, el minimalisme i les polítiques d’identitat que impacten en la producció artística dels setanta i vuitanta. A través de peces de la Col·lecció Rafael Tous d’art conceptual, les últimes sales se centren en el llegat de l’art experimental dels setanta en el context català, i que es va mantenir també als vuitanta i noranta.

En interacció dialògica amb els estudiants, ens aproximarem a la construcció i als significats d’aquestes narratives. Deliberarem col·lectivament des del present sobre tots aquells debats per entendre’n la complexitat.

A càrrec d’Avalancha, col·lectiu d’investigació artística i educativa, actualment conformat per blanca arias, Elena Blesa Cábez, María Bendito i Víctor Ramírez Tur.

Informació pràctica:
  • Dates: curs escolar
  • Dirigit a: secundària, batxillerat i cicles formatius
  • Horari: els dimecres, dijous i divendres, a les 12:00 h
  • Durada: 90 min
  • Preu per grup/classe: 80 €

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Curs escolar 2021 – 2022
horari
Els dimecres, dijous i divendres, a les 12:00 h
preu
80 € per grup/classe
títol
Narratives d’una Col·lecció
localització
Sales del museu
programa
0 activitats