Narcises insubmises
Activitat
De l'11 al 15 de juliol del 2022

Narcises insubmises

Assaltem els espais de representació
Professorat
en curs
Jean-Michel Basquiat. 'Self Portrait' 1986

Qui produeix les imatges? Quins subjectes han quedat històricament exclosos de la tasca de producció d’imatges? Com ens representem en l’actualitat? Per a qui? Som conscients de la càrrega simbòlica de les imatges que compartim? Davant la profusió inabastable d’autorepresentacions d’uns jos massa sovint forçats a escenificar-se a les xarxes com a mercaderies originals, atractives i en perpètua disponibilitat, rastrejarem en l’art aquelles eines i recursos que ens ajudin a entendre i activar el potencial polític de les imatges.

L’art se’ns ofereix com a eina crítica per pensar-nos. En aquest curs farem un recorregut per aquelles obres de la Col·lecció MACBA i de la història de l’art que ens serveixin per analitzar les maneres en què les subjectivitats s’han representat, han ocupat l’espai i han reivindicat els seus drets en diferents moments de la història. Dels autoretrats barrocs d’Artemisia Gentileschi als selfies d’Instagram, passant pel Self-Portrait de Jean-Michel Basquiat. De l’àlbum familiar desconstruït de Jo Spence als duets de Tik Tok. Del mural de Keith Haring i el grafiti urbà als vlogs de YouTube. Treballarem l’art com a espai de resistència i rebel·lió, apropiant-nos de les seves estratègies per activar les maneres en què ens representem i compartim les nostres imatges en l’actualitat.

A càrrec de Loli Acebal, historiadora de l’art.

Informació pràctica:
  • Dates: de l’11 al 15 de juliol del 2022
  • Dirigit a: professorat
  • Horari: d’11:00 a 13:00 h
  • Preu: gratuït
  • Activitat reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
De l’11 al 15 de juliol del 2022
horari
11:00 a 13:00 h
preu
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia. Places limitades.
títol
Narcises insubmises
localització
Aula 1 del CED
dates
De l’11 al 15 de juliol del 2022
títol
Narcises insubmises
horari
11:00 a 13:00 h
localització
Aula 1 del CED
preu
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia. Places limitades.
participant
Loli Acebal, nascuda a Rosario el 1973. Historiadora de l’art, guionista, documentalista i algunes coses més. Col·labora des de 1998 amb el MACBA, on ha dut a terme treballs de coordinació editorial i creació de continguts, així com d’entrevistadora i productora de Ràdio Web MACBA (RWM). Ha escrit una novel·la històrica de fulletó en línia (Reis de sorra) per a l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i diverses crítiques d’art, cinema i teatre per al Diari de Tarragona. Ha comissariat una exposició digital sobre pintura impressionista (Living at the speed of light. Impressionist instants towards abstraction), organitzada per Second Canvas, a la Riad Denise Masson de Marràqueix, i darrerament està entretinguda creant podcasts, com ara Eudald de Juana i la transgressió de la forma per al Museu de l’Empordà i Compartir. Descobrir. Habitar per a l’aplicació del MACBA.
llegir-ne més
Narcises insubmises
1 artistes
programa
0 activitats