María Teresa Hincapié
Activitat
Del 8 al 12 de juliol del 2024

Narcises insubmises

Assaltem els espais de representació
María Teresa Hincapié "Vitrina", 1989

Qui produeix imatges? Qui mira? Quins subjectes han quedat històricament exclosos de la tasca de producció d’imatges? Com ens representem en l’actualitat? Per a qui? Som conscients de la càrrega simbòlica de les imatges que compartim?

Davant la profusió inabastable d’autorepresentacions d’uns jos massa sovint forçats a escenificar-se a les xarxes com a mercaderies originals, atractives i en perpètua disponibilitat, rastrejarem en l’art aquelles eines i recursos que ens ajudin a entendre i activar el potencial polític d’uns jos necessàriament col·lectius.

En aquest curs proposem un recorregut per algunes obres de la Col·lecció i les exposicions temporals del MACBA i de la història de l’art que ens serviran per analitzar les maneres en què les subjectivitats s’han representat. Treballarem l’art com a espai de resistència, apropiant-nos de les seves estratègies per repensar les maneres en què ens (re)presentem i compartim les nostres imatges en l’actualitat.

Debatrem sobre totes aquestes qüestions a l’aula i a les sales dels museu i farem una sessió pràctica a on treballarem al voltant dels nostres propis arxius d’imatges i records gràfics.

Activitat formativa (15 hores) reconeguda pel Departament d’Educació de la Generalitat com a formació permanent del professorat. 

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Del 8 al 12 de juliol del 2024
horari
De 10:00 h a 13:00 h
localització
Aula 0 MACBA
Públic
Professorat
títol
Narcises insubmises
idioma
Català
preu
Gratuït. Amb inscripció prèvia. Places limitades.
participant
Loli Acebal, nascuda a Rosario el 1973. Historiadora de l’art, guionista, documentalista i algunes coses més. Col·labora des de 1998 amb el MACBA, on ha dut a terme treballs de coordinació editorial i creació de continguts, així com d’entrevistadora i productora de Ràdio Web MACBA (RWM). Ha escrit una novel·la històrica de fulletó en línia (Reis de sorra) per a l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural i diverses crítiques d’art, cinema i teatre per al Diari de Tarragona. Ha comissariat una exposició digital sobre pintura impressionista (Living at the speed of light. Impressionist instants towards abstraction), organitzada per Second Canvas, a la Riad Denise Masson de Marràqueix, i darrerament està entretinguda creant podcasts, com ara Eudald de Juana i la transgressió de la forma per al Museu de l’Empordà i Compartir. Descobrir. Habitar per a l’aplicació del MACBA.
llegir-ne més
Narcises insubmises
1 artistes
Contacte
també et pot interessar