Miserachs sense revelar
Activitat

Miserachs sense revelar

Barcelona a dos temps: anys 60 i 90
Miserachs sense revelar

Ruta de Autor planteja contrastar dins l’espai públic algunes de les peces del Fons Xavier Miserachs que no s’han mostrat i que el mateix fotògraf va descartar per a les seves publicacions i exposicions. Fem un zoom a l’arxiu de Miserachs per treure al carrer material que no ha tingut tant protagonisme i que, tot i això, revela el procés de treball de l’autor i amplia les imatges que testimonien la transformació de la ciutat. Des del joc de la memòria, una mirada atenta i el reciclatge de les imatges procurarem observar la Barcelona d’avui.

Miserachs sense revelar és un passeig fotogràfic a dos temps. Té com a referent el context i les imatges fetes durant els anys seixanta i noranta. El recorregut s’emmarca en el període de gestació de Barcelona, blanc i negre (1964) i fa un salt a diverses preses de la ciutat dels anys noranta, on reapareixen alguns escenaris recurrents en l’imaginari del fotògraf: la Rambla, el Raval…, als quals s’afegeixen noves escenes del port. Proposem mobilitzar allò que la càmera havia aturat. El context canvia; les fotos i la gent també. Per això transitarem pels espais de Miserachs i farem sortir a la llum fotografies i diapositives que no han estat revelades.

dates
14 de novembre 2015 – 12 de març 2016
títol
Miserachs sense revelar
dates
14 de novembre 2015 – 12 de març 2016
títol
Miserachs sense revelar
participant
Ruta de autor combina tot un ventall de disciplines per investigar la ciutat. Amb els seus recorreguts a peu per espais públics reuneixen persones i generen perspectives crítiques dels relats oficials tot descobrint les múltiples capes de la història de la ciutat des del carrer, l’arquitectura i els monuments. Ruta de autor juxtaposa l’arxiu amb l’actualitat recuperant històries i atorgant un nou significat a llocs coneguts. Una de les seves rutes emblemàtiques és Barcelona i els indians (des de 2014 fins ara), que segueix la vida dels qui van anar a fer fortuna a l’Amèrica colonial del segle XIX i n’examina l’impacte en la ciutat quan hi van tornar. El 2019, Ruta de autor va organitzar Bandera verda, una exposició i caminada que explorava els efectes d’una depuradora i la desviació del riu Llobregat. Ruta de autor són Aymara Arreaza R. i Lorena Bou Linhares, que fusionen el seu extens bagatge en literatura comparada, cultural visual i teoria crítica. Bandera verda (2019) es va presentar a i als voltants del Centre Cívic Jardins de la Pau, al Prat de Llobregat, amb /UNZIP Arts Visuals. Alguns dels seus darrers recorreguts són Tots els calippos del món, amb Larre (2020); Barcelona i Amèrica. Una cartografia del relat colonial (1835-1888), amb el MACBA (2019), i El port ‘in Sekula saeculorum’, amb la Fundació Tàpies i The Green Parrot (2017).  Més informació: rutadeautor.com
llegir-ne més
Miserachs sense revelar
1 artistes
programa
0 activitats