Melanie Smith. Farsa i artifici. Foto: Miquel Coll
Activitat

Melanie Smith. Pathosformel i imatge supervivent

Conferència a càrrec de José Luis Barrios
en curs
Melanie Smith. Farsa i artifici. Foto: Miquel Coll

Res no caracteritza tant la poètica de Melanie Smith com la manera en què elabora la seva crítica de la modernitat i la contemporaneïtat artística, a partir del fet de mostrar la supervivència d’expressions, motius i afectes estètics i formals que es nuen i es despleguen en contextos socials on sembla que no tinguin cabuda. El seu treball explora com aquestes «imatges supervivents» es troben latents en les formes vitals i existencials de llocs que tendeixen a ser llegits merament pel seu exotisme. En el context de l’art contemporani de Mèxic, el treball de Melanie Smith (Anglaterra, 1965) destaca com un exercici deconstructiu i genealògic de la història de l’art occidental. De l’art minimalista al surrealisme de James, del muralisme de Rivera a la pintura del Bosch i de Brueghel, la funció estètica de la història de l’art és, per aquesta artista, la que té a veure amb la manera en què la memòria i el present s’entrecreuen en la materialitat de l’art.

José Luis Barrios Lara és filòsof i historiador de l’art. Professor de la Universidad Iberoamericana i de la Universidad Nacional Autónoma de México i curador associat del Museo Universitario Arte Contemporáneo (MuAC).

dates
17 de setembre 2018
horari
19 h
títol
Melanie Smith. Pathosformel i imatge supervivent
programa
0 activitats
vídeos
1 resultats
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
La veu de l'artista: Melanie Smith parla de l'exposició "Farsa i artifici" (castellà) – YouTube
La veu de l'artista: Melanie Smith parla de l'exposició "Farsa i artifici" (castellà) – YouTube
"Jo diria que soc mig pintora, però no soc pintora. M’interessa la pintura, m’interessa la història de la pintura. Però la pintura s’introdueix de formes mol…