L’última tarda. Jeff Wall interpreta Juan Marsé 
Activitat
Dimecres 19 de juny del 2024

L’última tarda. Jeff Wall interpreta Juan Marsé 

Taula rodona amb Jeff Wall, Custodia Moreno, Josep Maria Cuenca i Miquel Molina com a moderador
Quadern de treball d’“Últimas tardes con Teresa”, c. 1962. Cortesia de Berta Marsé

Aquesta taula rodona està motivada per la presentació de l’obra de l’artista Jeff Wall basada en la novel·la de Juan Marsé “Últimas tardes con Teresa”. Aquesta obra queda a la biblioteca del Carmel com una mena de monument o homenatge a l’obra de Marsé i a la memòria d’un procés històric determinat que va comportar l’arribada a la ciutat d’una gran onada migratòria del sud durant la postguerra, i de la qual la novel·la és testimoni.

La taula comptarà amb la participació de l’artista mateix, en diàleg amb una representant del moviment veïnal històric del Carmel (Custodia Moreno), un especialista en Marsé (Josep Maria Cuenca) i un periodista cultural que coneix molt bé el barri i l’obra de Marsé, i que ha seguit també el procés de treball de Jeff Wall a Barcelona durant la producció de l’obra. 

La trobada pretén aportar elements per a la recepció de l’obra de Wall i analitzar la lectura que proposa de la novel·la i la seva singularitat, prenent-la com a document d’una època. També vol contribuir a interpretar l’obra de Wall com a testimoni de l’època en qüestió, la postguerra i el període de creixement econòmic sorgit del pla d’estabilització de 1959. Així mateix, es proposa donar a conèixer aspectes del procés de treball de l’artista en la realització de l’obra i com s’ha intentat que la imatge estigui arrelada en el barri. Aquesta trobada, per tant, vol oferir una cartografia dels punts d’ancoratge, tant històrics com artístics, de l’obra amb el barri i amb la ciutat.  

dates
Dimecres 19 de juny del 2024
horari
19:00 h
localització
Biblioteca Juan Marsé-El Carmel: Carrer de la Murtra, 135, 145, Horta-Guinardó, 08032 Barcelona
títol
L’última tarda. Jeff Wall interpreta Juan Marsé 
idioma
Anglés / Castellà
preu
Gratuït. Sense reserva prèvia. Accés per ordre d’arribada.
artista
Jeff Wall
Vancouver
1946
Jeff Wall és potser l’autor vinculat a la fotografia més reconegut mundialment de la seva generació. Aparegut dins l’escena postconceptual dels anys setanta, les seves transparències retroil·luminades, que reinventaven la tradició de la «pintura de la vida moderna», han estat una de les obres més influents i decisives en l’art contemporani. Ha mostrat el seu treball al Museo Reina Sofía (Madrid, 1994) i al CGAC (Santiago de Compostel·la, 2011). La seva primera retrospectiva a Barcelona es presenta a La Virreina el 2024. Viu entre Vancouver i Los Angeles.
llegir-ne més
L’última tarda. Jeff Wall interpreta Juan Marsé 
1 artistes
també et pot interessar