Fotograma de la pel·lícula Muse d'Elena Mazzi
Activitat
Dilluns, 15 de novembre del 2021

LOOP: Mascareta 19. Codis de violència domèstica

Comissariada per Leonardo Bigazzi, Alessandro Rabottini i Paola Ugolini
en curs
Elena Mazzi, Muse (2020).

Les quatre pel·lícules d’artista que componen Mascareta 19. Codis de violència domèstica ofereixen diverses perspectives sobre un mateix tema, la violència domèstica, que s’ha captat en tota la seva extensió i urgència. Cada obra expressa una sensibilitat única, amb llenguatges i enfocaments que comprenen des d’un documental d’estil exposé fins a una exploració psicològica simbòlica de les dinàmiques d’una relació.

Mascareta 19 és el nom d’una campanya que va llançar el president Pedro Sánchez en resposta a la crida del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en relació amb l’alarmant augment de casos d’abús durant la pandèmia, en la qual moltes dones, a causa del confinament, s’han quedat atrapades a casa i no han pogut demanar ajuda.

En un món digitalment hiperconnectat, però físicament separat, les víctimes de violència domèstica s’han trobat en un estat de doble aïllament, sense poder comunicar-se amb el món exterior. La situació ha propiciat la creació d’un senyal d’alarma, una paraula en codi que les víctimes de violència poden fer servir a les farmàcies de tot Espanya per alertar el personal i començar un procés de resposta d’emergència.

Amb un projecte que al·ludeix directament a aquesta campanya, la Fondazione In Between Art Film ha volgut posar el focus en aquesta emergència global i, alhora, ajudar els artistes, dotant-los de suport concret per produir nou material en un moment en què totes les iniciatives artístiques han quedat pausades.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Dilluns, 15 de novembre del 2021
horari
18:00 h
preu
Preu: Gratuït. Amb inscripció prèvia. Places limitades.
títol
LOOP: Mascareta 19. Codis de violència domèstica
localització
Auditori Meier
programa
0 activitats