Llibreries feministes, llibertàries i cooperatives (I)
Activitat

Llibreries feministes, llibertàries i cooperatives (I)

21 Personae
Foto: Laura Valencia Lozada

El passat 8 de març (Dia Internacional de la Dona) caminar per Barcelona va ser una experiència diferent, com una onada amb la marea alta: feministes, transfeministes i dones convocades a una vaga laboral, de cures i de consum, van omplir els carrers. Quin és l’origen d’aquesta mobilització / onada / inundació de cossos que van desbordar els carrers de la ciutat? En el manifest del 8M ho descriuen així: «Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. Les que van portar la Segona República, les que van lluitar a la Guerra Civil, les que van combatre el colonialisme i les que van formar part de la lluita antiimperialista.»

Qui són aquestes primeres dones activistes, sufragistes i sindicalistes que van portar la Segona República de les quals parla el manifest?

Us proposem descobrir-ho en una trobada dividida en dos dies i dues rutes, seguint la pista de les seves pròpies publicacions en revistes llibertàries, cròniques, entrevistes i antologies feministes. En aquesta primera part de la trobada, caminarem pel districte de Ciutat Vella: començarem la caminada pel barri del Raval, a l’Associació Cultural El Lokal i la històrica La Rosa de Foc, i després anirem cap al barri de Sant Pere per conèixer la llibreria feminista Pròleg.

Coordinat per Laura Valencia Lozada

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
12 de gener 2019
horari
17 h
títol
Llibreries feministes, llibertàries i cooperatives (I)
documents
programa
0 activitats