L’hemisferi dret
Activitat

L’hemisferi dret. Càpsula 2: Esther Ferrer

Presentació per al professorat a càrrec de David Armengol i Jordi Ferreiro
L’hemisferi dret

El MACBA us convida a conèixer la nova càpsula de L’hemisferi dret, un projecte educatiu creat pel comissari independent David Armengol i l’artista Jordi Ferreiro. Aquesta nova càpsula està centrada en el treball d’Esther Ferrer, una artista clau en la concepció de la performance, el treball corporal i les relacions emocionals entre l’individu i el lloc.

L’hemisferi dret és una nova manera d’explorar la Col·lecció MACBA. És una dinàmica educativa que no es construeix a partir de cap coneixement previ sobre l’art contemporani, sinó a través de la possibilitats emocionals –tant si són d’atracció com de rebuig– que ens ofereix el contacte amb la pràctica artística actual.

Sessió a càrrec dels creadors del projecte.

participant
Esther Ferrer
Sant Sebastià
1937
Esther Ferrer va néixer a Sant Sebastià el 1937 i viu i treballa a París. Es va llicenciar en Ciències Socials i Periodisme, i entre el 1961 i el 1968 va començar les seves activitats a l’Associació Artística de Guipúscoa a Sant Sebastià. El 1938, va crear juntament amb el pintor José Antonio Sistiaga, el “Taller de libre expresión” a Sant Sebastià i una escola experimental a Elorrio, Biscaia. A partir de 1967 es va integrar al grup Zaj que havia estat creat a Madrid el 1964 per Ramón Barce, Juan Hidalgo i Walter Marchetti. Des de 1975 publica els seus articles relacionats amb la cultura en diferents diaris i revistes, entre ells El País, Ere, Lápiz i Jano.
llegir-ne més
L’hemisferi dret. Càpsula 2: Esther Ferrer
1 artistes
programa
0 activitats
vídeos
2 resultats
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
Fons #01: Esther Ferrer | Obres | MACBA – YouTube
Fons #01: Esther Ferrer | Obres | MACBA – YouTube
Esther Ferrer va realitzar la seva primera performance el 1967, i des de llavors la pràctica efímera es converteix en fil conductor de la seva obra. Pel pape…
llista de reproducció
Fons #01: Esther Ferrer | Obres | MACBA – YouTube
04:33
Fons #01: Esther Ferrer | Procés de treball | MACBA – YouTube