© Foto: Jose Begega
Activitat
Dimecres 5 i 19 de maig de 2021

L’escolta com a reflex de la realitat social

P2P. D’igual a igual. Tallers amb artistes i docents
Taller amb Laura Llaneli
© Foto: Jose Begega

Partint de les teories de Murray Schaffer sobre l’escolta i de l’ecologia acústica –anomenada també estudi dels paisatges sonors–, aquest taller planteja el concepte de silenci a l’aula. Ens hem parat alguna vegada a escoltar com sona la nostra classe? I l’entorn de l’institut? Existeix realment el silenci?

Aquest taller proposa l’exercici de prendre consciència del nostre entorn escoltant-lo.

Perquè no tots vivim al mateix barri ni tenim la mateixa cultura culinària ni fem les mateixes activitats extraescolars, examinarem com cada individu té una realitat social diversa que reflecteix una realitat sonora diferent i com l’escolta d’aquest entorn pot ser un exercici interessant per parlar precisament d’aquestes diferències.

Una pràctica que vol posar en el centre l’exercici de l’escolta, on el silenci i el soroll intervindran com a evidenciadors de la nostra realitat social.

Laura Llaneli (Granada, 1986) va cursar estudis musicals i diplomatura en Disseny Gràfic. És llicenciada en Belles Arts i màster en Art Sonor per la Universitat de Barcelona. És membre de Sons de Barcelona, del col·lectiu Nenazas i del grup de música Pradera. També és editora del bloc d’art sonor d’Hangar i tutora a Metàfora-Studio Arts Programs. El seu treball explora la relació entre la producció i l’experiència sonora-musical, i les pràctiques i els dispositius de les arts visuals contemporànies: emfasitza l’impacte de les variacions sobre els patrons i estructures estables en certs productes culturals, posa a prova la resistència del so pop com a icona social, altera cançons de la música popular recent o varia paràmetres a través de la traducció, la qualitat temporal o l’espacial. El seu treball se centra en la producció, educació i investigació artística i musical, i els seus projectes es formalitzen en concerts, instal·lacions, performances, discos o publicacions. Entre els seus premis, destaquen Art For Change 2019 (La Caixa), Premi Miquel Casablancas 2018, Premi Embarrat 2017 i Barcelona Producció 2014. Ha exposat a Casaplan (Valparaíso), Swinton&Grant (Madrid), ADN Platform (ADN Galería), Espai 2 (Galeria Àngels), MMSU (Croàcia), Art3 (França), Lo Pati (Amposta) i Fundació Antoni Tàpies, entre d’altres. Ha fet residències a Casa de Velázquez, Art3 Valence, Lo Pati Balada, MMSU Rijeka, Estruch Sabadell i Hangar Barcelona. Actualment treballa a l’espai Salamina.
www.laurallaneli.com/
 

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Dimecres 5 i 19 de maig de 2021
horari
18:00 h
preu
Gratuït. Places limitades. Amb inscripció prèvia.
títol
L’escolta com a reflex de la realitat social
localització
Sala d’exposicions del Convent
programa
1 activitats