Lemebel
Activitat

Lemebel i Q&A amb Joanna Reposi

Dart Festival
Lemebel

Preestrena del documental Lemebel. Presentació per part de Pablo Martínez, cap de programes del MACBA, i Enrichetta Cardinale i Marc Gomariz, directors del Dart Festival. Col·loqui posterior amb Joanna Reposi, directora de Lemebel.

Lemebel. Joanna Reposi. 2019. Xile/Colòmbia. 96 minuts. VOE. Arxiu digital.

«Els pobres no tenim closet, tenim un simple rober. I jo sempre he estat a fora.» Així s’expressava Pedro Lemebel, escriptor, artista visual i pioner del moviment queer a l’Amèrica Llatina, quan parlava de la seva homosexualitat, però, sobretot, de la seva condició social. La seva obra va sacsejar la conservadora societat xilena durant la dictadura d’Augusto Pinochet a finals dels anys vuitanta, i la seva veu només s’extingiria al final de la seva vida, quan un càncer de laringe la hi va arrabassar. La directora Joanna Reposi va acompanyar Lemebel durant els seus últims anys: el va filmar, el va entrevistar i va recórrer els seus arxius per fer el documental que porta el seu nom i que ha estat guardonat amb el Teddy Award com a millor documental internacional a la Berlinale 2019.

Joanna Reposi Garibaldi (1971). Xilena, guionista, directora i artista visual. El seu curtmetratge Sam & Dave (2002) es va estrenar a l’Institut d’Art Contemporani de Londres i va ser seleccionat al novè Festival Internacional de Documentals de Sheffield. Locos del alma (2003), el seu primer llargmetratge, va obtenir una menció especial del jurat al FIDOCS i va ser seleccionat al Festival Internacional de Cinema de Dones de Créteil el 2005. El 2017 va realitzar el curtmetratge Matriz, que va ser exhibit al Museu d’Art Contemporani de Santiago i a l’edició de 2018 de la Biennal de la Imatge en Moviment de Buenos Aires.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
29 de novembre 2019
horari
20.30 h
títol
Lemebel i Q&A amb Joanna Reposi
dates
29 de novembre 2019
títol
Lemebel i Q&A amb Joanna Reposi
horari
20.30 h
programa
0 activitats