L'art com a resposta. Foto: Anna Estany
Activitat
Curs escolar 2020 - 2021

L’art com a resposta

Recorregut per la Col·lecció
Secundària, batxillerat i cicles formatius
Foto: Anna Estany

Aquesta proposta se centra en un conjunt d’obres de la Col·lecció que testimonien les tensions en la història de l’art contemporani al llarg d’un segle (breu) en relació amb diversos contextos culturals, socials i polítics. La intenció és potenciar una experiència singular amb l’art a partir de desvelar-ne la complexitat. Com? Amb accions i preguntes que possibiliten vehicular les inquietuds dels adolescents i suscitar-los una aproximació autònoma i una manera crítica de pensar el món. 

Es tracta, doncs, d’un exercici de mediació interdisciplinària formada per exestudiants del Programa d’Estudis Independents del MACBA i col·laboradors d’Accessibilitat. És un espai d’un gran potencial perquè recull les tensions, els dubtes i les preguntes, més que no les respostes.

A càrrec d’ Itxaso Corral, Antonio Gagliano i Alba Rihe, artistes.

Informació pràctica: 
  • Dates: Curs escolar

  • Dirigit a: Secundària, batxillerat i cicles formatius

  • Horari: Dilluns i divendres, a les 12h

  • Durada de l’activitat: 90 min

  • Preu per grup/classe: 80 €

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Curs escolar 2020 – 2021
horari
Dilluns i divendres, a les 12h
títol
L’art com a resposta
preu
80€ per grup/classe
participant
Antonio Gagliano
Córdoba
1092
Antonio Gagliano és un artista visual, nascut a Córdoba (Argentina) el 1982. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Nacional de Córdoba, va obtenir un màster en Teoria Crítica i Estudis Museístics pel PEI (MACBA). Els seus projectes entrellacen les pràctiques artístiques i la investigació, recorrent al dibuix i l’escriptura per explorar les moltes maneres en què el coneixement emergeix, s’organitza i es dissemina. Ha participat en exposicions com ara Acció. Una història provisional dels 90 (MACBA, 2020), Eine Neue Zunge (WKS Querungen, Stuttgart, 2017), Manufactories of Caring Space-Time (Museum voor Schone Kunsten, Gant, 2017), Anarchivo Sida (Tabakalera, Sant Sebastià, 2016) i Buno (Fundació Joan Miró, Barcelona, 2014), entre d’altres. Ha estat seleccionat en premis com ara arteBA-Petrobras, X edició (Buenos Aires, 2013) o Generación 2018 (Madrid, 2017). Els seus dibuixos han aparegut en publicacions com ara Der Spiegel i La Vanguardia i en assajos com ara Pornotopia. An Essay on Playboy’s Architecture and Biopolitics (Paul B. Preciado, MIT Press, 2014). Entre els seus llibres destaquen El espíritu del siglo XX (Album, 2014) i Estado de la técnica / Stand der Technik (Verlag für Handbücher, 2019). Col·labora regularment com a editor i productor a Son[i]a de Radio Web MACBA. Des de 2020 forma part de l’àrea d’investigació i transferència de coneixements d’Hangar.
llegir-ne més
L’art com a resposta
1 artistes
programa
0 activitats