La Ribot
Activitat

La Ribot

Arts en viu
en curs
La Ribot "Pièce Distiguée" (2017). Foto: Grégory Batardon

El programa que es presenta al MACBA és una extensió de la Constel·lació La Ribot programada pel Mercat de les Flors. Aquest projecte està configurat per treballs escènics i videoinstal·lacions que engloben 25 anys de creació artística i ofereix una oportunitat excepcional per conèixer i gaudir d’aquesta artista presentant les seves peces en viu, moltes de les quals es veuran per primera vegada a Barcelona.

El Mercat dels Flors presenta Panoramix (1993-2003), una obra seminal, estrenada el Live Culture-Tate Modern de Londres (2003), que reuneix les tres primeres sèries de Peces distingides i on La Ribot es mou tota sola entre el públic durant tres hores.

«Moltes de les escenes són inquietants o enigmàtiques, d’altres són veritablement còmiques. La proximitat física entre la intèrpret i el públic intensifica la vivència per a totes dues parts, com si fossin rituals d’una comunitat confabulada que només tinguessin validesa en aquell moment.» Renate Klett («¡Solo!», Theater der Zeit, juny 2018)

A més es programarà Laughing Hole (2006), una performance coreogràfica de sis hores en què el riure es converteix en un acte polític. Quatre treballs en vídeo, realitzats entre 2001 i 2014, completen l’oferta del Mercat, que inclou un homenatge al compositor Carles Santos.

Per la seva banda, el MACBA presentarà la performance Pièce distinguée n°45 (2016), que aporta una nova faceta al «projecte distingit», i la pel·lícula FILM NOIR (2014-2017), dedicada als extres de les grans produccions cinematogràfiques.

Deliberadament radical, la producció artística de La Ribot configura un univers on les categories es fonen i les etiquetes es confonen, on el gènere es qüestiona i qualsevol objecte, real o figurat, pot ser interrogat; un univers d’abundància i creativitat, dominat pel color i l’humor àcid. Els espectacles d’aquesta ballarina i coreògrafa, pionera de la dansa contemporània, s’han representat en nombrosos escenaris d’arreu del món. Els seus qüestionaments en els àmbits de la videocreació i les arts plàstiques, que també ha conreat, s’han materialitzat en peces que avui pertanyen a col·leccions com les del Centre Pompidou de París i el Museo Reina Sofía de Madrid, entre d’altres. Interessada en tota mena de suports i sense limitar-se a un gènere o una disciplina artística, manté una llibertat transversal d’actuació i de pensament.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
26 d’abril 2019 – 6 de maig 2019
horari
18 h
títol
La Ribot
dates
26 d’abril 2019 – 6 de maig 2019
títol
La Ribot
horari
18 h
programa
0 activitats