Billie Jean i Ephimera*
Activitat

La Intrusa i Paloma Hurtado

Dansa. Quinzena Metroplitana
en curs
Billie Jean i Ephimera*

En el marc de la Quinzena metropolitana de dansa, s’han programat a l’atri del museu les peces Billie Jean i Ephimera.

La Intrusa: Billie Jean
L’estreta línia que separa l’obsessió per exposar-nos davant dels altres i el nostre anhel de privacitat, entre allò que mostrem i allò que amaguem, és objecte d’anàlisi en aquesta peça breu però intensa, subtil i, alhora, molt física. Billie Jean parla de paraules buides, de silencis protectors, de màscares i de veritats ocultes.

Autoria i direcció: Virginia García i Damián Muñoz. Dramatúrgia i direcció coreogràfica: Virginia García. Autoria i direcció musical: Clara Peya i Pau Brugada. Interpretació musical: Gisela Roset. Vestuari: La Intrusa. Amb Agnès Sales i Gisela Roset. Producció Cane (N. Canela).

Durada: 15 min.

Paloma Hurtado: Ephimera
Ephimera vol posar rostre a les persones que viuen al carrer, persones amb les quals ens creuem cada dia sense adonar-nos de la seva presència, sense interessar-nos per la seva realitat. L’espectacle neix de la inquietud de dues creadores ‒una coreògrafa i una artista plàstica‒ que entenen l’art com a motor de canvi social i com a eina per fer-nos obrir la ment, respectar la diferència i solidaritzar-nos amb els més desfavorits. Ephimera és una trobada entre dues arts, la dansa contemporània i el dibuix, un cos que delinea l’espai, un llapis que balla sobre el paper.

Autoria, dramatúrgia, coreografia i direcció: Paloma Hurtado. Autoria i direcció musical: David Minguillón, Samuel Aguilar & Fabiola Socas, 16 Horsepower, Eddie Vidder. Vestuari: Ontop.pieldEarenA artes escénicas. Disseny d’il·luminació: Horne Horeman. Disseny de so: Juan Javier Rodríguez. Fotografia: Luca Lorenzo. Col·laboració artística: Angharad Herrera. Producció: Paloma de la Cruz.

Durada: 23 min.

*Fotos:
La Intrusa: Germán Antón
Paloma Hurtado: Lucas Lozano Solá

La Intrusa
Premi Nacional de Dansa 2015, La Intrusa és una companyia de creació artística contemporània amb més de vint anys de trajectòria, dirigida per Virginia García i Damián Muñoz. El seu treball es caracteritza per la capacitat de generar espectacles poètics, de fort impacte visual i emocional, amb un to intimista.

Paloma Hurtado
Formada en dansa clàssica i contemporània, Paloma Hurtado va crear l’any 2011 la companyia Paloma.pieldEarenA, a fi d’obrir un espai de creació que s’interrogués sobre el llenguatge del cos. Hurtado s’ha forjat un llenguatge propi que s’acosta a conceptes teatrals, quant al plantejament escènic i a la importància del gest i el rostre com a part del moviment.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
30 de març 2019
horari
18 h
títol
La Intrusa i Paloma Hurtado
programa
0 activitats