Marina Monsonís. Glaçons de flors silvestres
Activitat

La cuina

Taller a càrrec de Marina Monsonís
en curs
Marina Monsonís. Glaçons de flors silvestres

El museu obre un espai-temps de trobada periòdica que concentra reunions públiques, intercanvis, tallers i converses entre veïns, organitzacions, persones dedicades o interessades en la transformació política i social, nens, joves, gent gran i artistes. Un espai autònom per reflexionar sobre la sobirania alimentària com a possibilitat per parlar del canvi climàtic i de la recuperació dels sabers tradicionals. La cuina pretén ser un espai intergeneracional porós davant l’inesperat i flexible respecte a les necessitats que vagin sorgint. S’obre a negociar i produir sabers que estableixin un contínuum entre qüestions generacionals, polítiques, culturals, espirituals, rituals, socials i econòmiques de la ciutat i la gestió dels problemes de la vida quotidiana.

En aquestes primeres sessions, reflexionarem i cuinarem amb productes de temporada i de proximitat. Recuperarem les tècniques per cuinar peixos poc coneguts, ens atrevirem amb els fermentats, les males bones herbes, les plantes invasores i les flors silvestres, la mel d’apicultura urbana, les receptes de celebració, i explorarem la cuina d’«apanyo» i de postguerra. Intercanviarem receptes, memòries domèstiques orals, visuals, gestuals, tàctils i olfactives entorn de la cuina. Compartirem metodologies, hackejarem receptes tradicionals catalanes i mesclarem de forma comunitària i creativa receptes procedents d’arreu arrelades al territori del Raval, respectant el seu sentit i la seva ànima. Explorarem i analitzarem el fast/slow food, tindrem en compte aspectes de la nutrició, la salut i l’economia a taula. En el menú hi entraran tasts, salses, conserves, sucs i batuts naturals, infusions i remeis, amanides i postres… Estem obertes a plats antics, a receptes familiars i a sabers emergents.

A càrrec de Marina Monsonís, Graffiti Receptes.

Marina Monsonís és una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis de transformació social arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el graffiti, la geografia radical, l’etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d’espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l’intercanvi i l’harmonia.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
8 de novembre 2018 – 20 de desembre 2018
títol
La cuina
dates
8 de novembre 2018 – 20 de desembre 2018
títol
La cuina
participant
Marina Monsonís és una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis de transformació social arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el grafit, la geografia radical, l’etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d’espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l’intercanvi i l’harmonia. Dirigeix La Cuina del MACBA des dels inicis, el novembre del 2018.
llegir-ne més
La cuina
1 artistes
programa
0 activitats
destacats
12 resultats
Nico Roig, Mancebia Postigo i Martí Sales — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
La Cuina del MACBA es presenta en el marc de la Setmana de l’Alimentació Sostenible [Enregistrament audiovisual activitat]
document
Maria Arnal i Illan Manouach — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
Nico Roig, Mancebia Postigo i Martí Sales — La cuina [Reportatge fotogràfic activitat]
document
2020
Sopes del món — La cuina [Reportatge fotogràfic activitat]
document
2020
Maria Arnal i Illan Manouach — La cuina [Reportatge fotogràfic activitat]
document
2020
Gastrònomes: Porra de taronja. Conversa entre Marina Monsonís i Carmen Alcaraz del Blanco — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
Cantaires Barceloneta, Gent Gran Casal Mediterrània i Juan Carlos Lérida — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
La CUINA-TECA — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
Cuines de Barcelona: Empedra’t d’arengades. Conversa entre Marina Monsonís i Isabel Segura — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
Ruralisme o barbàrie: Ungüent de pericó. Conversa entre Marina Monsonís i Vanesa Freixa — La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Enregistrament audiovisual activitat]
document
La cuina. Taller a càrrec de Marina Monsonís [Flyer]
document