6 d'abril, 15 de juny, 13 d'octubre i 14 de desembre de 2022
La Cuina oberta
La Cuina del MACBA és una cuina situada en el context de la crisi ecosocial. Les participants en aquest grup de treball es reafirmen en la importància de “sentipensar” una cuina ecofeminista i estan especialment interessades en els sabers de persones, projectes i experiències que treballen a l’entorn del coneixement desplaçat en relació amb la sobirania alimentària.
Les guerres i el colonialisme deixen una empremta en els sistemes alimentaris —la circulació dels aliments, les condicions dels seus cultius—, i aquestes empremtes es poden llegir des de les cuines. També a través de les cuines ens acostarem a la vivència íntima d’aquestes violències, tant en l’impacte que tenen sobre les vides quotidianes com en les infinites formes de lluitar per la dignitat, no des de l’enfrontament sinó des de la cura, la custòdia i la creació.
El guariment de la ferida colonial a través de la memòria històrica, ritualista i de les celebracions culinàries, i l’art i els processos de justícia alimentària són temes que travessen el dia a dia de La Cuina. Aquest any obrim La Cuina i convidem artistes, pensadores i col·lectius especialitzats a reflexionar amb nosaltres i amb tothom que comparteixi les mateixes inquietuds.