La Cuina Oberta
Activitat
Dijous 29 de febrer de 2024

La Cuina Oberta. Aromes de Gaza: Dàtils i aliances al plat

Amb Marina Monsonís, Salah Jamal, Gustavo Duch (Soberanía Alimentaria), Sindicat d’Estibadors Portuaris de Barcelona, Ebla Sadek, Ángela Furquet i Falasteen Comunitat Palestina
Cançó per a molts moviments. Escenaris de creació col·lectiva
“El que NO mengem en defensa de la justícia internacional ens representa més que el que mengem.”
Justícia alimentària

Els bombardejos fereixen i assassinen per mar i per terra. Terra i aigua són una, mar i terra són una. Sense aigua no hi ha aliment, sense aliment no hi ha circulació de la vida. Sense aigua, no hi ha vida. Per això us convidem a un berenar/sopar/trobada, amb aroma i recepta gaziana, on diverses convidades, artistes i organitzacions compartiran calor, dolor, sabers, accions i sabors entorn de les aliances i resistències en solidaritat amb el poble palestí

Aquesta activitat es presenta en el marc de Cançó per a molts moviments, un experiment efímer en què la planta baixa del MACBA es converteix en escenari de trobades, converses i escoltes compartides. Comissariat per María Berríos i Sabel Gavaldon.

AMB EL SUPORT DE

Finançat per la Unió Europea. Les opinions i punts de vista expressats només comprometen a les seus/ves autors/es i no reflecteixen necessàriament els de la Unió Europea o els de l’Agència Executiva Europea d’Educació i Cultura (EACEA). Ni la Unió Europea ni la EACEA poden ser considerats responsables d’ells.

dates
Dijous 29 de febrer de 2024
horari
19:00 h
preu
Gratuïta. Sense reserva prèvia. Aforament limitat
títol
La Cuina Oberta. Aromes de Gaza: Dàtils i aliances al plat
localització
Edifici Meier
dates
Dijous 29 de febrer de 2024
títol
La Cuina Oberta. Aromes de Gaza: Dàtils i aliances al plat
horari
19:00 h
localització
Edifici Meier
preu
Gratuïta. Sense reserva prèvia. Aforament limitat
participant
Marina Monsonís és una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis de transformació social arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el grafit, la geografia radical, l’etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d’espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l’intercanvi i l’harmonia. Dirigeix La Cuina del MACBA des dels inicis, el novembre del 2018.
llegir-ne més
La Cuina Oberta. Aromes de Gaza: Dàtils i aliances al plat
1 artistes
Vistes de l'exposició
més informació 02:23
exposició
Del 10 de febrer a l’1 d’abril de 2024
Cançó per a molts moviments. Escenaris de creació col·lectiva
també et pot interessar