
Activitat
Dissabtes 17, 24 i 31 d’octubre i 7, 14 i 21 de novembre de 2020
Jugant amb la Col·lecció MACBA
Els mesos de pandèmia han demostrat que l’art és una finestra cap a altres mons i altres maneres de viure. Així mateix, les circumstàncies viscudes ens han animat a reflexionar sobre qüestions pedagògiques fonamentals i sobre les possibilitats i les potències de la docència en línia. És possible plantejar altres formes de vida des de la pràctica artística en una trobada virtual amb altres docents? Com podem aprendre i estudiar pràctiques creatives que giren al voltant del cos i el moviment a través d’una pantalla? Com podem repensar, des de l’art contemporani, aquest lloc domèstic que hem hagut d’afrontar durant hores? Què apunten els artistes de les últimes dècades sobre les dinàmiques de vigilància i control de l’espai públic?
A través de diverses sessions temàtiques, aquest curs teoricopràctic planteja diferents maneres de rellegir l’art contemporani utilitzant, com a guia, sis eixos: pedagogia, política, exploració urbana, cos i moviment, espai domèstic, i comunitats. A partir d’aquestes qüestions, convocarem les obres del MACBA per portar-les fins a l’actualitat i dur a terme exercicis pràctics per jugar amb els seus continguts. Malgrat la varietat d’enfocaments, totes les sessions responen a una mateixa pregunta: com podem utilitzar l’art com a element transformador a l’aula i a la vida?
A càrrec de Julia Ramírez-Blanco i Víctor Ramírez, investigadors.
Informació pràctica:
-
Dates: Dissabtes 17, 24 i 31 d’octubre i 7, 14 i 21 de novembre de 2020
-
Dirigit a: Professorat
-
Preu: Gratuït
-
Inscripció: Amb inscripció prèvia. Places limitades. La inscripció a aquest curs online (a través de Zoom) queda oberta fins a la darrera sessió. Això implica que, per tal que les persones que vulguin assistir a les sessions de dissabte puguin rebre el link a l’activitat, cal que s’inscriguin abans de les 10 h del divendres anterior a la sessió.
-
Metodologia: El curs combinarà sis classes en línia amb la proposta de lectures setmanals i exercicis que hauran de fer els participants, que es compartiran a la plataforma de treball en línia.
participant
Actiu des de principis de la dècada del 2000, alguns dels espais on ha presentat les seves mostres individuals són el Museo de la Memoria y los Derechos Humanos de Santiago de Xile (2010), Musée des Beaux-Arts de Dunkerque (2013), Palais de Tokyo de París (2014), Museo Amparo de Puebla (2015), Centro Cultural MATA de Buenos Aires (2016), Centro Nacional de Arte Contemporáneo de Santiago de Xile (2017), Musée Les Abattoirs-FRAC Occitanie de Tolosa (2019) i Centre for Contemporary Art de Tel-Aviv (2022). Té obra en col·leccions com la del MoMA de Nova York, Museo Amparo de Puebla, Museo de la Memoria y los Derechos Humanos de Xile i MACBA de Barcelona, entre d’altres.