Auditori MACBA
Activitat

Jugada a tres bandes

Projeccions de videoart de les col·leccions del CA2M i el MACBA. MACBA es viu
en curs
Auditori MACBA

Per segon any consecutiu el MACBA se suma al projecte Jugada a tres bandes (Ja3b), una iniciativa que connecta galeries d’art, comissaris i artistes, i que se celebra simultàniament a Madrid i Barcelona.
 

En aquesta ocasió s’ha encarregat a un comissari de cada ciutat –Beatriz Alonso a Madrid i Ingrid Blanco i Antonio Gagliano a Barcelona– que realitzin una selecció d’obres de videoart de les col·leccions del MACBA i el Centro de Arte Dos de Mayo (CA2M), respectivament. Les dues seleccions es presentaran en tots dos centres.


Activitat organitzada en col·laboració amb A 3 bandas i CA2M, Centro de Arte 2 de Mayo, Madrid.

Selecció d’obres de la Col·lecció MACBA comissariada per Beatriz Alonso
“El que anomenem absurd és la nostra ignorància”

Aquesta selecció d’obres planteja un breu recorregut entorn de la presència de l’absurd com a estratègia en alguns vídeos de la Col·lecció MACBA.

Vivim en un món regit per una infinitat de codis que escapen a la comprensió lògica de la nostra quotidianitat més immediata. I, tanmateix, ens atabalem quan, des de la pràctica artística, s’aplica la irracionalitat per qüestionar i desmantellar aquesta mateixa realitat. Malgrat totes les experiències que han tingut lloc en aquesta direcció al llarg del segle XX, sembla que continuem esperant de l’art una certa dosi d’excepcionalitat o d’espectacle, i encara ens costa acceptar que s’ocupi del banal o que aboqui encara més incertesa sobre la incertesa que ja tenim.

Les obres seleccionades presenten diferents intencions i rerefons, però comparteixen una petita revolució contra les normes i les conductes imperants, les convencions heretades o les pròpies expectatives que genera l’art. Són peces que parteixen d’unes estructures excessivament pautades i que busquen els seus límits per introduir-hi ruptures o interrogants, ja sigui des de la senzillesa, l’exageració o la manca aparent de sentit.

Selecció d’obres del Col·lecció CA2M comissariada per Ingrid Blanco i Antonio Gagliano
Aquesta selecció proposa articular diferents narratives que tenen el cos i la seva capacitat performativa com a protagonistes. Es tracta de peces que trien moments de trobada i intervals d’interacció en espais públics i privats. Són relats que no es fonamenten en el text escrit, sinó que despleguen episodis agilitzats pels sorolls, la música, els plans, el muntatge i les accions. Es tracta, en definitiva, d’històries “silents” enfocades a descobertes fortuïtes, a suplantacions i progressions ascendents que van construint ficcions de múltiples profunditats.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
10 de maig 2014
preu
Auditori Meier. Entrada: 5 € (gratuït amb el carnet Passi i Amics del MACBA). Sense inscripció prèvia. Aforament limitat
títol
Jugada a tres bandes
participant
Antonio Gagliano
Córdoba
1092
Antonio Gagliano és un artista visual, nascut a Córdoba (Argentina) el 1982. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Nacional de Córdoba, va obtenir un màster en Teoria Crítica i Estudis Museístics pel PEI (MACBA). Els seus projectes entrellacen les pràctiques artístiques i la investigació, recorrent al dibuix i l’escriptura per explorar les moltes maneres en què el coneixement emergeix, s’organitza i es dissemina. Ha participat en exposicions com ara Acció. Una història provisional dels 90 (MACBA, 2020), Eine Neue Zunge (WKS Querungen, Stuttgart, 2017), Manufactories of Caring Space-Time (Museum voor Schone Kunsten, Gant, 2017), Anarchivo Sida (Tabakalera, Sant Sebastià, 2016) i Buno (Fundació Joan Miró, Barcelona, 2014), entre d’altres. Ha estat seleccionat en premis com ara arteBA-Petrobras, X edició (Buenos Aires, 2013) o Generación 2018 (Madrid, 2017). Els seus dibuixos han aparegut en publicacions com ara Der Spiegel i La Vanguardia i en assajos com ara Pornotopia. An Essay on Playboy’s Architecture and Biopolitics (Paul B. Preciado, MIT Press, 2014). Entre els seus llibres destaquen El espíritu del siglo XX (Album, 2014) i Estado de la técnica / Stand der Technik (Verlag für Handbücher, 2019). Col·labora regularment com a editor i productor a Son[i]a de Radio Web MACBA. Des de 2020 forma part de l’àrea d’investigació i transferència de coneixements d’Hangar.
llegir-ne més
Jugada a tres bandes
1 artistes
programa
0 activitats
galeria d’imatges
1 imatges
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
OBRA TITLE
OBRA TITLE
yyyy-YYYY
ARTIST NAME
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.