Interferències sonores
Activitat

Interferències sonores

Projecte per a escoles i instituts del barri del Raval. Secundària, batxillerat i cicles formatius
Interferències sonores

Buscar algun lloc entre el museu i l’aula per asseure’s i observar el que ens envolta. Escoltar els sons del carrer. Parar-se enmig de la plaça i no fer res. Treballar des d’una experiència de suspensió per canviar el comportament dels cossos. Recórrer col·lectivament el barri. Compartir temps.

Amb el programa Interferències busquem combinar pràctica artística i educació. Volem crear activitats experimentals des de les quals s’explorin metodologies, formats múltiples d’aprenentatge en xarxa i desviacions que parteixin de la realitat. L’ecosistema educatiu que envolta el MACBA és divers i per això investiguem maneres de treballar més flexibles, arriscades i radicals, i menys estàtiques. Busquem la connexió entre els diversos instituts del barri.

Durant el curs 2017-18 treballarem Interferències sonores amb la col·laboració del col·lectiu artístic Poderío Vital, a partir d’idees com la d’escultura vibracional o la simbiosi simfònica. Pensarem en accions com ara passejar musicalment pel museu, cantar en els racons de l’institut o investigar allò que viu sonorament en l’espai públic. Cançons i concerts que s’expandiran caminant; que es faran amb els cossos cantants i vibrants de l’alumnat.

Aquest programa es desplega dins del marc del projecte Apadrina el teu equipament, una iniciativa que impulsa la col·laboració entre els grans equipaments culturals i els centres educatius del Raval, amb l’objectiu de dur a terme projectes d’aula innovadors que s’adaptin a les diferents realitats de cada centre.

Poderío Vital és un projecte artístic que es mou entre les arts escèniques, la performance, l’escriptura i la composició musical. El seu treball es vincula a la presència, la saviesa del cos, l’afectivitat, el plaer, la incertesa i a les capacitats expressives i les diverses maneres de comunicar-se.

Coordinació: Fundació Tot Raval.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
2 d’octubre 2017 – 15 de juny 2018
títol
Interferències sonores
dates
2 d’octubre 2017 – 15 de juny 2018
títol
Interferències sonores
programa
0 activitats