Imatges: la pintura com a representació
Activitat

Imatges: la pintura com a representació

El seminari vol examinar el concepte de representació i d'imatge, i establir les relacions entre imatge i pintura, tot i explorant els, avui en dia, límits desbordats d'aquesta disciplina.

El concepte d'imatge es vol entendre en el seu sentit més ampli, i establir els lligams entre els gèneres clàssics de la pintura (la "imatge" per se, tradicionalment) i la seva relació amb la fotografia, així com la influència d'aquesta i del cinema en la concepció pictòrica contemporània. També cal considerar la influència de les noves tecnologies, i en conseqüència, de la imatge virtual, que està propiciant una concepció diferent de la realitat.

Així mateix, el seminari analitzarà com ha canviat la psicologia de la imatge, i la seva recepció i comprensió per part de l'espectador al llarg del segle XX.

El seminari vol examinar el concepte de representació i d’imatge, i establir les relacions entre imatge i pintura, tot i explorant els, avui en dia, límits desbordats d’aquesta disciplina.

El concepte d’imatge es vol entendre en el seu sentit més ampli, i establir els lligams entre els gèneres clàssics de la pintura (la “imatge” per se, tradicionalment) i la seva relació amb la fotografia, així com la influència d’aquesta i del cinema en la concepció pictòrica contemporània. També cal considerar la influència de les noves tecnologies, i en conseqüència, de la imatge virtual, que està propiciant una concepció diferent de la realitat.

Així mateix, el seminari analitzarà com ha canviat la psicologia de la imatge, i la seva recepció i comprensió per part de l’espectador al llarg del segle XX.

dates
7 de maig 1999 – 8 de maig 1999
títol
Imatges: la pintura com a representació
dates
7 de maig 1999 – 8 de maig 1999
títol
Imatges: la pintura com a representació
programa
0 activitats