Group Ludic. Sous-marin, 1969 Les Mathes / La Palmyre - Village de vacances des Pins de Cordouan, Royan
Activitat

Història ballada del playground

Un projecte de Mònica Planes en col·laboració amb Melania Henrich
en curs
Group Ludic. Sous-marin, 1969 Les Mathes / La Palmyre - Village de vacances des Pins de Cordouan, Royan

Història ballada del playground és una conferència ballada que parteix d’una investigació escultòrica sobre l’origen i l’evolució de les àrees de joc infantil –els playgrounds. Es prenen aquests espais com a punt de partida per pensar la relació entre cos i objecte i l’efecte que les estructures en què vivim tenen sobre el cos i el pensament.

Es balla alhora que s’explica la història dels playgrounds, i d’aquesta manera s’estableix un diàleg entre la veu i el moviment. El moviment sorgeix de desvincular la gestualitat d’algunes estructures de joc, tot fent referència a diferents moments d’aquesta història i, així mateix, fent visibles les propostes psicomotrius que comporten. Es presenta així l’evolució del playground com a història d’uns gestos que canvien segons el context. I aquest recull de gestos construeix una dansa.

Història ballada del playground és un projecte de Mònica Planes en col·laboració amb Melania Henrich, baillarina, i amb música d’Alejandro Palacín. S’emmarca en la col·laboració entre el MACBA i la Sala d’Art Jove. Va ser el projecte seleccionat en la modalitat d’investigació dins la convocatòria Art Jove 2018, i ha comptat amb la tutoria de David Bestué.

Mònica Planes (Barcelona, 1992) va cursar el Màster en Producció i Recerca artística (2016) i és graduada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2014). El seu treball s’ha pogut veure al Nivell Zero de la Fundació Suñol (2017), a la galeria àngels barcelona (2017) i a la Fundació Arranz-Bravo (2018). Durant els darrers anys, ha rebut la beca de la Fundació Felícia Fuster 2016, la beca per a la creació artística de la Fundació Guasch Coranty 2017, ha participat en la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2018 i ha estat seleccionada al III Premio Cervezas Alhambra. Participa en la 10a edició de Creadors EnResidència a l’Institut Juan Manuel Zafra en col·laboració amb el Museu del Disseny.
www.monicaplanes.com

Melania Henrich (Barcelona, 1992) va cursar, l’any 2010, el Programa tècnic formatiu en dansa a l’escola Estudi Anna Maleras i el grau de Filosofia a la Universitat de Barcelona. Va cursar estudis superiors en Dansa a la Folkwang Universität der Kunste a Essen, Alemanya (2011-2013). És graduada en Psicologia a la Universitat de Barcelona (2017) i cursa el Màster en Dansa Moviment Teràpia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa al Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet i imparteix classes d’iniciació a la dansa per infants a l’escola de dansa Ramón Solé de Barcelona. Darrerament, ha assistit a la SummerSchool de P.A.R.T.S. a Brussel·les, Bèlgica.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
10 de desembre 2018
horari
18:30 h
títol
Història ballada del playground
programa
0 activitats