Vistes de la instal·lació dels artistes de Mapa Teatro a l'exposició
Activitat
Dijous 16 de març de 2023

Hacer Hincapié

Activació de la instal·lació de Mapa Teatro
Vistes de l'exposició María Teresa Hincapié. Si aquest fos un principi d'infinit, 2022. Foto: Miquel Coll

Lectura performativa que activa el fet de caminar i la paraula amb la pràctica de María Teresa Hincapié. Una reflexió a l’entorn de l’arxiu com a material intangible, en canvi i mutació constant, igual que la veu, amb les seves modulacions, freqüències i pauses. Una conversa amb els textos i gestos supervivents d’una artista a partir d’un moviment infinit que es fa tangible a través del cos de Heidi i Rolf Abderhalden, de Mapa Teatro.

Mapa Teatro és un laboratori d’artistes dedicat a la creació artística transdisciplinària.

dates
Dijous 16 de març de 2023
horari
18:00 h
preu
Gratuïta amb inscripció prèvia. Places limitades.
títol
Hacer Hincapié
localització
Sales del museu
dates
Dijous 16 de març de 2023
títol
Hacer Hincapié
horari
18:00 h
localització
Sales del museu
preu
Gratuïta amb inscripció prèvia. Places limitades.
participant
Mapa Teatro
Mapa Teatro és un laboratori d’artistes dedicat a la creació artística transdisciplinària. Amb seu a Bogotà des del 1986, va ser fundat a París el 1984 per Heidi, Elizabeth i Rolf Abderhalden, artistes visuals i escènics colombians. Des que es va crear, Mapa Teatro traça la seva pròpia cartografia en l’àmbit de les “arts vives”, un espai propici per a la transgressió de fronteres —geogràfiques, lingüístiques i artístiques— i per a la posada en escena de preguntes locals i globals, a través de diverses operacions de “pensament-muntatge”. Espai de migracions on es desplacen contínuament el mite, la història i l’actualitat; l’esfera íntima i l’esfera pública; els llenguatges artístics (teatre, òpera, cabaret, radiofonia, instal·lacions per a imatge i so, intervencions urbanes, accions i conferències performàtiques); els autors i les èpoques; les geografies i les llengües; la paraula, la imatge i el moviment; la veu, la música i els processos sonors; el simulacre i la realitat; el document i la ficció, la poètica i la política. D’aquí el seu interès pels processos de creació i actes in vivo; per la traducció i la transposició d’escriptures i partitures escèniques; així com per les operacions de muntatge de documents, arxius i ficcions. Mapa Teatro genera processos de recerca i experimentació artística que es desenvolupen en diversos àmbits i escenaris de la realitat colombiana. Són laboratoris de la imaginació social.
llegir-ne més
Hacer Hincapié
1 artistes
programa
0 activitats
vídeos
1 resultats
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
Activació de la instal·lació de Mapa Teatro | Heidi i Rolf Abderhalden | MACBA – YouTube
Activació de la instal·lació de Mapa Teatro | Heidi i Rolf Abderhalden | MACBA – YouTube
Lectura performativa que activa el fet de caminar i la paraula amb la pràctica de María Teresa Hincapié. Una reflexió a l’entorn de l’arxiu com a material in…