Imatge dissenyada per l'activitat de Grup de joves
Activitat
Curs escolar 2021 - 2022

Grup de joves

A partir de 12 anys
Espai d’acció per a joves creatius
en curs

El divendres 27 de maig a les 18:30 h fem una presentació dels últims treballs que han realitzat els joves durant aquests últims mesos. Aquest any s’han aproximat de manera orgànica al vídeo com a llenguatge i com a format on desenvolupar diferents propostes. En una primera fase, van seleccionar una cançó i van buscar les relacions de la lletra i la música amb les obres que podien veure en el museu. En els últims treballs, han experimentat amb les possibilitats del llenguatge audiovisual per compartir les seves mirades i la seva reflexió al voltant de conceptes com la mort/eternitat, romanç, amistat i guerra, i han pensat el mode en què poden ser presentats aquests vídeos.

És un espai de llibertat expressiva, treball de col·laboració i trobada amb altres adolescents a partir dels 12 anys. El grup busca noves maneres d’imaginar i habitar el museu per entrar-hi en relació des de l’acció, la pràctica, el cos i la conversa. A través de l’intercanvi d’idees, afectes i experiències, obre un diàleg i una escolta entre la vida dels joves, la pràctica artística contemporània i el museu.

La proposta l’acompanyen artistes que, mitjançant la seva pròpia pràctica i el coneixement del context artístic de la ciutat, recullen i vinculen els interessos del grup amb diverses pràctiques, així com amb visites a exposicions i activitats del museu. Es tracta d’iniciar un camí obert al procés creatiu i a la perplexitat i la incertesa que ens provoca la pràctica artística. És una proposta que demana compromís i atenció sense estar renyida amb el lleure.

Informació pràctica:
 • Dates: a partir del 8 d’octubre del 2021
 • Dirigit a: joves a partir de 12 anys
 • Horari: els divendres, de 18:00 a 19:30 h
 • Preu: gratuït

  mostrar-ne més mostrar-ne menys
  dates
  Curs escolar 2021 – 2022
  horari
  18:00 h
  títol
  Grup de joves
  preu
  Gratuït. Amb inscripció prèvia. Places limitades.
  participant
  Las Ácaras
  Las Ácaras és un col·lectiu format per Gala Gabaldón, Marcos G. Barker i Alvie Gual-Cibeira que s’enfoca en el treball artístic amb joves perquè aquests aprenguin estratègies per actuar no com a consumidors passius, sinó com a productors culturals i partícips actius de la cultura contemporània. Els seus projectes posen èmfasi en l’aprenentatge a través de l’experiència i els afectes, fomentant l’exercici de la crítica de manera col·lectiva però, alhora, reconeixent el potencial de la cultura juvenil en la seva dimensió més lúdica com a espai de resistència. El col·lectiu es va iniciar amb el taller “FESTA STARTER PACK”, un projecte per a la Sala d’Art Jove de Barcelona adreçat a joves d’entre 14 i 18 anys que va tenir lloc al MACBA el febrer del 2020. La finalitat del taller era utilitzar l’espai d’oci nocturn per posar en relleu el reconeixement i el respecte de diverses identitats socials i culturals, la seva interseccionalitat i l’anàlisi dels privilegis que resulten d’afavorir de manera sistemàtica o estructural determinades realitats i plantejant, així, la recerca de la inclusió i la seguretat en el context festiu.
  llegir-ne més
  Grup de joves
  1 artistes
  programa
  0 activitats