Muntatge fet per ordinador amb una masa de color verd a l'atri del museu
Activitat
Els dijous, del 19 d'octubre 2023 al 30 de maig 2024

Grup de joves. La invasió subtil

A partir de 12 anys
Espai d’acció per a joves
en curs
© Amaia Martín-Malavé

Per quart any consecutiu, despleguem aquest espai permanent en què els joves del barri poden experimentar amb un artista per viure una experiència col·lectiva, oberta a la imaginació i amb ganes de trencar normes. Aquest any comencem el curs amb l’artista Amaia Martín i la seva proposta Invasió subtil, un projecte d’investigació-acció en què Martín planteja construir un espai comú des del joc i l’experimentació, investigant diverses maneres d’habitar i entrar en relació amb els espais.

Buscarem algunes estratègies per estar, mirar i relacionar-nos amb el museu i el seu entorn d’una manera diferent, explorant les formes d’ocupar i transitar aquests espais. Podem mesurar un museu amb crits, amb olors, amb llum, amb sons, amb accions o amb els nostres cossos. Podem ocupar, recórrer o investigar els seus espais desconeguts, modificar i crear altres recorreguts. Totes aquestes poden ser estratègies d’invasió subtil d’una institució, però no són les úniques. Podem generar un manual d’instruccions per a l’ús del museu, o mirar de portar-ho més enllà de la seva pròpia naturalesa connectant-ho amb el que és sobrenatural o preternatural.

A càrrec d’Amaia Martín, artista, i Isaac Sanjuan, educador i coordinador d’Educació.

El grup de joves és un espai de llibertat expressiva, treball de col·laboració i trobada amb altres adolescents a partir de 12 anys. El grup busca noves maneres d’imaginar i habitar el museu per entrar-hi en relació des de l’acció, la pràctica, el cos i el gest. A través de l’intercanvi d’idees, afectes i experiències, obre un diàleg i una escolta entre la vida dels joves, la pràctica artística contemporània i el museu. La proposta l’acompanyen artistes que, a través de la seva pròpia pràctica i el coneixement del context artístic de la ciutat, recullen i vinculen els interessos del grup amb diverses pràctiques i, a més, els ajuden a entrar en contacte amb les exposicions i activitats del museu. Es tracta d’iniciar un camí obert al procés creatiu i a la perplexitat i la incertesa que ens provoca la pràctica artística. És una proposta que demana compromís i atenció sense estar renyida amb el lleure.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
Els dijous, del 19 d’octubre 2023 al 30 de maig 2024
horari
17:30 a 19:00 h
preu
Gratuït. Amb inscripció prèvia.
títol
Grup de joves. La invasió subtil
localització
Aula 0
dates
Els dijous, del 19 d’octubre 2023 al 30 de maig 2024
títol
Grup de joves. La invasió subtil
horari
17:30 a 19:00 h
localització
Aula 0
preu
Gratuït. Amb inscripció prèvia.
també et pot interessar