Gold Dust Rush. Eulàlia Bergadà
Activitat

Gold Dust Rush. Eulàlia Bergadà

MACBA es viu
en curs
Gold Dust Rush. Eulàlia Bergadà

«Febre de la pols d’or», així podem traduir el títol d’aquesta coreografia que, precisament, al·ludeix al deliri festiu, la febre mística, el desordre fisiològic que és un dels conceptes fonamentals del muntatge. La coreògrafa i ballarina Eulàlia Bergadà ens proposa un viatge visual i sonor entorn del concepte de deliri, entès com un estat catàrtic (alliberador i destructiu alhora) impulsat per la fascinació il·lusòria que permet que un fetitxe de qualsevol mena –ja sigui sagrat o profà– ens arrossegui i ens embruixi amb la seva promesa de felicitat, d’èxtasi il·limitat.

Aquest desordre propiciat pel deliri aconsegueix travessar el cos fent aparèixer paisatges diversos, «jardins de les delícies» i «paradisos terrenals» que potser són inferns o soterranis de tortura. D’aquí n’aflora un moviment frenètic que transforma l’or dels somnis en pols de cossos. Imatges al·legòriques al voltant de les idees de desig, llum, carn o somni, creen llocs d’innocència, perversió, eufòria i passió, canviant les experiències místiques o religioses per un frenesí de luxúria i vanitat.

Gold Dust Rush va rebre el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona 2015, un guardó convocat per l’IT per tal de donar a conèixer els joves creadors i intèrprets, oferint‐los ajuts a la producció i a l’exhibició.

FITXA TÉCNICA
Direcció i coreografia:
Eulàlia Bergadà
Composició musical: Aloma Ruiz
Assessorament direcció i moviment: Lipi Hernández
Assessorament de dramatúrgia: Roberto Frattini
Assessorament escenogràfic: Guillermo Santomà
Assistent de coreografia: Anna Hierro
Vestuari: Joana Martí
Il·luminació: Rafel Febrer
Disseny de vídeo i fotografia: Edu Pérez
Producció executiva: Anna Bohigas
Repartiment: Eulàlia Bergadà, Joaquín Collado, Marina Fullana, Raquel Klein i Aloma Ruiz

Una coproducció del Teatre Principal de Palma, Institut del Teatre de Barcelona, Grec 2016 Festival de Barcelona i Morlanda Creacions SL, amb la col·laboració del Mercat de les Flors, la Fundació SGAE, l’Institut Ramon Llull, El Graner Centre de Creació i La Poderosa.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
17 de desembre 2016
títol
Gold Dust Rush. Eulàlia Bergadà
dates
17 de desembre 2016
títol
Gold Dust Rush. Eulàlia Bergadà
programa
0 activitats